Facultatea Tehnologia Alimentelor: Recent submissions

  • BUZDUGAN, Felicia (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    Teza de master cu titlul „Activitatea apei și calitatea produselor din carne”, se desfășoară pe 66 pagini, este structurată pe cinci capitole și beneficiază de sprijinul a 30 tabele, 30 figuri și 39 referințe ...
  • BALAN, Mihail (Technical Universiry of Moldova &Iaşi University of Life Sciences "Ion Ionescu de la Brad", 2022)
    În urma prelucrării primare a strugurilor, în Republica Moldova se obțin anual 2,0-2,5 mii tone de seminţe de struguri. În dependenţă de soi şi regiunea de cultivare a strugurilor, conţinutul de ulei în seminţe (calculat ...
  • BUNESCU, Elena (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    Lucrarea prezentată are următoarea structură: Introducere, 4 capitole, concluzii, lista surselor bibliografice. Lucrarea cuprinde 65 de pagini, 10 tabele și 29 surse bibliografice. Pe marginea acestei teme a fost ...
  • BACALIUC, Oxana (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    Scopul lucrării: realizarea cercetărilor privind adăugarea materie primă de origine vegetală tehnologiilor de fabricare a pateurilor din materie primă animală prin îmbogățirea valorii nutritive și a proprietăților ...
  • BALAN, Mihail (Technical University of Moldova &Iaşi University of Life Sciences "Ion Ionescu de la Brad", 2022)
    Following the primary processing of grapes, in the Republic of Moldova are obtained annually 2.0-2.5 thousand tons of grape seeds. Depending on the variety and region of grape cultivation, the seed oil content (calculated ...
  • APOSTOL, Maria; BĂETU, Mihai-Marius; PATRAŞ, Antoanela (Technical University of Moldova &Iaşi University of Life Sciences "Ion Ionescu de la Brad", 2022)
    Scopul prezentului studiu este evaluarea efectului tescovinei de struguri albi și roșii asupra înrădăcinării butașilor de frunze de Sansevieria trifasciata și a butașilor de tulpină de Pelargonium zonale. Cercetarile au ...
  • APOSTOL, Maria; BĂETU, Mihai-Marius; PATRAŞ, Antoanela (Technical University of Moldova &Iaşi University of Life Sciences "Ion Ionescu de la Brad", 2022)
    The aim of the present study is to evaluate the effect of white and red grape marc on the rooting of Sansevieria trifasciata leaf cuttings and Pelargonium zonale stem cuttings. The researches were conducted at the ...
  • FILIMON, Vasile Răzvan (Technical University of Moldova &Iaşi University of Life Sciences "Ion Ionescu de la Brad", 2022)
    Tescovina de struguri reprezintă principalul subprodus generat în procesul de vinificație, reprezentând în prezent o problemă de mediu, reintroducerea acestor deșeuri în circuitul tehnologiilor alimentare fiind unul dintre ...
  • FILIMON, Vasile Răzvan (Technical University of Moldova &Iaşi University of Life Sciences "Ion Ionescu de la Brad", 2022)
    Grape pomace is the major solid by-product generated during winemaking process, representing a current environmental problem, its reintroduction into the food technology circuit being among the main objectives of sustainable ...
  • MORARI, Ionela (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    Scopul şi obiectivele lucrării: indentificarea principiilor moderne de promovare și vînzare a produselor viti-vinicole Problema prevăzută în teză: Revederea potențialului promovării turismului in Republica Moldova fiind ...
  • COVACI, Ecaterina (Technical University of Moldova &Iaşi University of Life Sciences "Ion Ionescu de la Brad", 2022)
    În procesul de studiu experimental, în cadrul centrului ce cercetări oenologice Departamentul Oenologie și Chimie FTA/UTM au fost realizate studii privind influența regiuni vitivinicole, condițiile de extracție (solventul, ...
  • BALAN, Ana-Maria (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    Lucrarea dată constă în efectuarea procesului de fermentare malolactică la 3 soiuri de vin: Merlot, Cabernet-Sauvignon și Feteasca Neagră în cadrul întreprinderii Podgoria Vin SRL, situată în zona vitivinicolă IGP ...
  • COVACI, Ecaterina (Technical University of Moldova &Iaşi University of Life Sciences "Ion Ionescu de la Brad", 2022)
    The recovery of functional phenolic compounds from red grape marc can be achieved, obtaining products that can be reinserted into the economy as a new raw material. The re-utilization of these compounds not only represents ...
  • BORDEA, Doina (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    The main objective of this paper is the analysis of rose wines and their improvement at the company ÎM ,,VINĂRIA PURCARI,, S.R.L. to assess the situation of the rose wine market in order to develop measures to improve ...
  • BAERLE, Alexei; SANDU, Iuliana; MACARI, Artur (Technical University of Moldova &Iaşi University of Life Sciences "Ion Ionescu de la Brad", 2022)
    Rolul biologic al polizaharidelor formatoare de mucus din semințele de in este de a proteja endospermul uleios de cantități mici de apă, dar și de a reține și de a doza cantități mari de apă în timpul germinării. Arabinoxilanul ...
  • BOICO, Irina (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    În lucrare se propune analiza și stabilirea rolului implementării unui Sistem de Management al Calității în cadrul întreprinderilor vinicole pentru sporirea calității produsului finit și promovarea acestuia pe piața națională ...
  • BAERLE, Alexei; SANDU, Iuliana; MACARI, Artur (Technical University of Moldova &Iaşi University of Life Sciences "Ion Ionescu de la Brad", 2022)
    The biological role of mucus-forming polysaccharides in flax seeds is to protect the oily endosperm from small amounts of water, but also to retain and to dose large amounts of water during germination. Arabinoxylan is ...
  • BODRUG, Anastasia (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    În lucrarea de master au fost studiate și caracterizate tehnologiile de producere a băuturilor alcoolice tari ca: Brandy de tip ,,Călăraşi şi Aldămaş,, ; Rachiurile de Vin ca: SAUVIGNON», «HIBERNAL», «ALB de SURUCENI», ...
  • SCUTARU, Iurie; DRUȚĂ, Vadim (Technical University of Moldova &Iaşi University of Life Sciences "Ion Ionescu de la Brad", 2022)
    Strugurii roșii de viță-de-vie constituie o sursă importantă de compuși fenolici, ce posedă importante proprietăți fiziologice. O anumită cotă a lor trece în rezultatul procesării în vin și contribuie esențial la formarea ...
  • SCUTARU, Iurie; DRUȚĂ, Vadim (Technical University of Moldova &Iaşi University of Life Sciences "Ion Ionescu de la Brad", 2022)
    As a result of red grapes processing, a certain share of polyphenols passes into wine and contributes essentially to the formation of its physico-chemical, microbiological and organoleptic properties. However, a considerable ...

Search DSpace


Browse

My Account