IRTUM – Institutional Repository of the Technical University of Moldova

Evaluări microbiologice ale unor sortimente de brânzeturi

Show simple item record

dc.contributor.author GOLBAN, Rita
dc.date.accessioned 2025-11-13T09:02:20Z
dc.date.available 2025-11-13T09:02:20Z
dc.date.issued 2022
dc.identifier.citation GOLBAN, Rita. Evaluări microbiologice ale unor sortimente de brânzeturi. In: Ştiinţa Agricolă, 2022, nr. 1, pp. 125-134. ISSN 1857-0003, eISSN 2587-3202. en_US
dc.identifier.issn 1857-0003
dc.identifier.issn 2587-3202
dc.identifier.uri https://repository.utm.md/handle/5014/33686
dc.identifier.uri https://doi.org/10.55505/sa.2022.1.18
dc.description.abstract Cercetările ştiinţifice reflectate în acest studiu au avut ca scop studierea microflorei bacteriene în unele sortimente de brânzeturi în stare proaspătă și în diverse perioade de refrigerare, comercializate în rețeaua industrială, după schema conduitei microbiologice clasice de laborator. Prin cercetări bacterioscopice și bacteriologice s-a evaluat numărul de colonii microbiene Streptococcus, Lactobacillus, ale celulelor levurice și ale speciilor condiționat patogene în brânzeturi cu pastă tare și moale. Rezultatele au confirmat o microfloră bacteriană normală obținută prin mecanismul de fermentaţie lactică. Microorganisme potențial patogene din categoriile Salmonella, Staphylococcus și bacterii coliforme nu au fost identificate. Aceste cercetări prezintă interes public, demonstrând că produsele lactate comercializate în reţeaua de magazine sunt calitative şi corespund cerinţelor de siguranță alimentară și de comercializare. en_US
dc.description.abstract The scientific researches presented in this paper aimed to study the aspects of the bacterial microflora in some assortments of cheese in their fresh state and in various refrigeration periods, sold in the industrial network, according to the scheme of classical microbiological laboratory procedure. Bacterioscopic and bacteriological investigations evaluated the number of Streptococcus and Lactobacillus colonies, yeast cells and conditionally pathogenic species in hard and soft cheeses. Obtained data confirmed the presence of a normal bacterial microflora resulted from the lactic fermentation mechanism. Potential pathogenic microorganisms like Salmonella, Staphylococcus and coliform bacteria were not identified. These researches are of public interest as evidenced by the fact that dairy products sold in markets are of high quality and meet food safety and marketing requirements. en_US
dc.language.iso ro en_US
dc.publisher Universitatea Agrară de Stat din Moldova
dc.rights Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ *
dc.subject brânzeturi en_US
dc.subject microfloră en_US
dc.subject Streptococcus en_US
dc.subject Lactobacillus en_US
dc.subject siguranţă alimentară en_US
dc.subject cheeses en_US
dc.subject microflora en_US
dc.subject food safety en_US
dc.title Evaluări microbiologice ale unor sortimente de brânzeturi en_US
dc.type Article en_US


Files in this item

The following license files are associated with this item:

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States

Search DSpace


Browse

My Account