IRTUM – Institutional Repository of the Technical University of Moldova

Procedeu de ameliorare a sănătăţii şi stimulare a productivităţii la puii de carne: Recomandări

Show simple item record

dc.contributor.author MACARI, Vasile
dc.contributor.author PUTIN, Victor
dc.contributor.author RUDIC, Valeriu
dc.contributor.author MACARI, Ana
dc.contributor.author BĂLĂNESCU, Sava
dc.contributor.author ENCIU, Valeriu
dc.date.accessioned 2025-11-04T09:33:18Z
dc.date.available 2025-11-04T09:33:18Z
dc.date.issued 2014
dc.identifier.citation MACARI, Vasile; Victor PUTIN; Valeriu RUDIC; Ana MACARI; Sava BĂLĂNESCU și Valeriu ENCIU. Procedeu de ameliorare a sănătăţii şi stimulare a productivităţii la puii de carne: recomandări. Universitatea Agrară de Stat din Moldova, Institutul de Microbiologie și Biotehnologie al AȘM. Chişinău: Universitatea Agrară de Stat din Moldova, 2014, 35 p. ISBN 978-9975-64-260-6. en_US
dc.identifier.isbn 978-9975-64-260-6
dc.identifier.uri https://repository.utm.md/handle/5014/33619
dc.description Fişierul ataşat conţine: Cuprins, Introducere, Bibliografie. Textul integral al publicaţiei poate fi accesat pe site-ul https://library.utm.md. Accesul prin logare este valabil pentru studenţi, masteranzi, doctoranzi şi cadre didactice UTM. en_US
dc.description.abstract Până în prezent nu a fost studiată acţiunea remediului BioR asupra sănătăţii, parametrilor fiziologo-metabolici şi bioproductuvi la puii de carne. Din aceste considerente am socotit oportun de a investiga starea de sănătate, nivelul unor indici fiziologo-metabolici şi bioproductivi după utilizarea biopreparatului BioR din cianobacteria Spirulina platensis în mai multe serii experimentale pe pui de carne. Reieşind din cele relatate în acest studiu, am încercat să verificăm şi să examinăm unele mecanisme prin care se realizează efectele regenerative–protectorii ale remediului autohton BioR administrat în diferite doze şi regimuri puilor de carne şi în comparaţie cu preparatul Catosal. Elaborarea şi testărea noilor promotori de creştere ecologic puri, optimizarea dozei şi a regimului de administrare sunt scopul şi obiectivele prezentului studiu. Cercetările experimentale au fost realizate în mai multe unităţi avicole industriale din Republica Moldova: investigaţiile de laborator s-au efectuat la Catedra „Anatomia şi Igiena Animalelor” din cadrul UASM; Laboratorul Clinicii Universitare USMF „Nicolae Testemiţanu”; Laboratorul Biochimic al USMF „Nicolae Testemiţanu”; Centrul Republican de Diagnostic Veterinar. en_US
dc.language.iso ro en_US
dc.publisher Universitatea Agrară de Stat din Moldova, Institutul de Microbiologie și Biotehnologie al AȘM en_US
dc.rights Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ *
dc.subject avicultură en_US
dc.subject produs BioR en_US
dc.subject Catosal en_US
dc.subject pui-broiler en_US
dc.title Procedeu de ameliorare a sănătăţii şi stimulare a productivităţii la puii de carne: Recomandări en_US
dc.type Learning Object en_US


Files in this item

The following license files are associated with this item:

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States

Search DSpace


Browse

My Account