| dc.contributor.author | MACARI, Vasile | |
| dc.contributor.author | PUTIN, Victor | |
| dc.contributor.author | RUDIC, Valeriu | |
| dc.contributor.author | MACARI, Ana | |
| dc.contributor.author | BĂLĂNESCU, Sava | |
| dc.contributor.author | ENCIU, Valeriu | |
| dc.date.accessioned | 2025-11-04T09:33:18Z | |
| dc.date.available | 2025-11-04T09:33:18Z | |
| dc.date.issued | 2014 | |
| dc.identifier.citation | MACARI, Vasile; Victor PUTIN; Valeriu RUDIC; Ana MACARI; Sava BĂLĂNESCU și Valeriu ENCIU. Procedeu de ameliorare a sănătăţii şi stimulare a productivităţii la puii de carne: recomandări. Universitatea Agrară de Stat din Moldova, Institutul de Microbiologie și Biotehnologie al AȘM. Chişinău: Universitatea Agrară de Stat din Moldova, 2014, 35 p. ISBN 978-9975-64-260-6. | en_US |
| dc.identifier.isbn | 978-9975-64-260-6 | |
| dc.identifier.uri | https://repository.utm.md/handle/5014/33619 | |
| dc.description | Fişierul ataşat conţine: Cuprins, Introducere, Bibliografie. Textul integral al publicaţiei poate fi accesat pe site-ul https://library.utm.md. Accesul prin logare este valabil pentru studenţi, masteranzi, doctoranzi şi cadre didactice UTM. | en_US |
| dc.description.abstract | Până în prezent nu a fost studiată acţiunea remediului BioR asupra sănătăţii, parametrilor fiziologo-metabolici şi bioproductuvi la puii de carne. Din aceste considerente am socotit oportun de a investiga starea de sănătate, nivelul unor indici fiziologo-metabolici şi bioproductivi după utilizarea biopreparatului BioR din cianobacteria Spirulina platensis în mai multe serii experimentale pe pui de carne. Reieşind din cele relatate în acest studiu, am încercat să verificăm şi să examinăm unele mecanisme prin care se realizează efectele regenerative–protectorii ale remediului autohton BioR administrat în diferite doze şi regimuri puilor de carne şi în comparaţie cu preparatul Catosal. Elaborarea şi testărea noilor promotori de creştere ecologic puri, optimizarea dozei şi a regimului de administrare sunt scopul şi obiectivele prezentului studiu. Cercetările experimentale au fost realizate în mai multe unităţi avicole industriale din Republica Moldova: investigaţiile de laborator s-au efectuat la Catedra „Anatomia şi Igiena Animalelor” din cadrul UASM; Laboratorul Clinicii Universitare USMF „Nicolae Testemiţanu”; Laboratorul Biochimic al USMF „Nicolae Testemiţanu”; Centrul Republican de Diagnostic Veterinar. | en_US |
| dc.language.iso | ro | en_US |
| dc.publisher | Universitatea Agrară de Stat din Moldova, Institutul de Microbiologie și Biotehnologie al AȘM | en_US |
| dc.rights | Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States | * |
| dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ | * |
| dc.subject | avicultură | en_US |
| dc.subject | produs BioR | en_US |
| dc.subject | Catosal | en_US |
| dc.subject | pui-broiler | en_US |
| dc.title | Procedeu de ameliorare a sănătăţii şi stimulare a productivităţii la puii de carne: Recomandări | en_US |
| dc.type | Learning Object | en_US |
The following license files are associated with this item: