DSpace Repository

Browsing Secţia Tehnologia Produselor Alimentare by Title

Browsing Secţia Tehnologia Produselor Alimentare by Title

Sort by: Order: Results:

  • JEMAN, Cristina; MUNTEANU, Maria-Magdalena (Tehnica UTM, 2019)
    Obiectivul acestui studiu a fost determinarea efectului tratării termice (fierberea la 100 °C) asupra conținutului de toxine în morcov (Daucus Carrota) cu scopul stabilirii modalităţilor de reducere a cantităţilor de toxine ...
  • GRUMEZA, Irina; BORȘ, Alexandra; ȚURCAN, Ana; MÎRZA, Tatiana (Tehnica UTM, 2019)
    Prezenta lucrare include rezultatele studiului de înlocuire a cărnii de ovine şi pasăre cu şrot de nuci, șrot din seminţe de dovleac, șrot din semințe de susan şi fibre alimentare de grâu, pentru obţinerea semifabricatelor ...
  • CEABAN, Dmitry; PUSHOY, Vladimir (Tehnica UTM, 2019)
    In this study we aim to evaluate the potential of local Moldovan fruits, namely quince (Muscat, Port), pear (Conference, Victoria), apple (Golden, Jonathan) as sources of beneficial and bioactive compounds (polyphenols and ...
  • SANDU, Iuliana; BAERLE, Natalia; SAVCENCO, Alexandra; BAERLE, Victor (Tehnica UTM, 2019)
    Prezența cantităților mari de substanțe fenolice în pielița miezului de nuci se reflectă negativ asupra calității alimentelor derivate. Extracția preventivă a polifenolilor reprezintă o cale posibilă pentru rezolvarea ...
  • GUȚU, Stella; CALCATINIUC, Dumitru (Tehnica UTM, 2019)
    Dat fiind faptul că industria vitivinicolă este foarte dezvoltată în Republica Moldova, iar deșeurile rezultate în procesul de producție a vinurilor de struguri sunt, în mare parte, neutilizate, se propune o variantă ...
  • CRUCIRESCU, Diana (2019)
    Fructele de mere verzi (necoapte) constituie cca 20 % din rod și nu se valorifică în scop alimentar. Acestea sunt de regulă înlăturate de pe copaci prin operația agricolă de normare a încărcăturii de rod pe pom. În lucrarea ...
  • TURCULEȚ, Nadejda (Tehnica UTM, 2019)
    Obiectivele cercetărilor realizate au constat în analiza influenței condițiilor de panificație asupra proliferării Bacillus subtilis şi Bacillus mesentericusși testarea impactului pulberilor vegetale din fructe de pădure ...
  • POPESCU, Adelina; CEREVATÎ, Irina (Tehnica UTM, 2019)
    Dovleacul prezintă o sursă importantă de carotenoide cu activitate provitaminei A, luteină, zeaxantină, licopen, fibre alimentare, substanțe minerale și compuși fenolici având acțiuni benefice asupra organizmului uman. ...
  • POPOVICI, Violina (Tehnica UTM, 2019)
    A permanent concern of the modern food industry is to ensure an optimal storage term for food. Sunflower oil has an important place in human nutrition. It is mostly consumed as salads dressing, in cooking or frying. According ...
  • GHERMAN, Dorina; UCRAINCIUC, Ana (Tehnica UTM, 2019)
    S-au cercetat aspectele teoretice si practice ale rolului fiziologic al fierului conţinut în gălbenuşul de ou. Actualmente este accentuată problema deficienţei de fier în raţia alimentară, numită anemie feriprivă ce ...
  • RADU, Oxana (Tehnica UTM, 2019)
    The study includes the statistical analysis of the defects of "Cogalniceanu" variety walnuts that were kept for 6 months in standard storage conditions without additional pre-processing.
  • SAVCENCO, Alexandra; BAERLE, Natalia; SANDU, Iuliana; BAERLE, Victor (Tehnica UTM, 2019)
    The isolation of yellow and red dyes obtained from the Safflower plant (Carthamus tinctorius L.) in an aqueous solution at different pH values was investigated. Safflower petals were extracted with water to remove the ...
  • GUŢU, Crina (Tehnica UTM, 2019)
    Cărbunele activat este un sorbent microporos cu o suprafaţă foarte mare de adsorbţie. Este un ingredient purifiant de excepţie datorită porilor mici care au rolul de a mări suprafaţa de adsorbţie a produşilor toxici.Cărbunele ...
  • CUȘMENCO, Tatiana (Tehnica UTM, 2019)
    Laptele de capră reprezintă o sursă excelentă de hrană pentru nutriția umană, care are o caracteristică distinctă, cum ar fi compoziția chimică, mărimea structurii miceliilor de cazeină și a globulelor de grăsime. Aceste ...
  • КОВТОНЮК, Аллa (Tehnica UTM, 2019)
    Продукты питания - один из факторов, влияющих на здоровье потребителя. Существуют возможности позитивного воздействия на организм посредством замены одних продуктов на другие с целью улучшения органолептических свойств, а ...
  • ЗОЛОТАРЕВА, Алена; БОИШТЯН, Алина (Tehnica UTM, 2019)
    Нерациональное применение минеральных и азотных удобрений приводит не только к увеличению урожайности, но и существенно изменяет экологию и качество урожая. В клубнеплодах происходит избыточное накопление нитратов, ...

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account