DSpace Repository

Analiza profilului unor vinuri roșii din colecția combinatului de vinuri de calitate Mileștii Mici

Show simple item record

dc.contributor.advisor STURZA, Rodica
dc.contributor.author GHERDELESCU, Gheorghe
dc.date.accessioned 2025-02-20T18:36:56Z
dc.date.available 2025-02-20T18:36:56Z
dc.date.issued 2025
dc.identifier.citation GHERDELESCU, Gheorghe. Analiza profilului unor vinuri roșii din colecția combinatului de vinuri de calitate Mileștii Mici. Programul de studiu Oenologie, Enoturism şi Pieţe Viti-Vinicole. Conducător ştiinţific STURZA Rodica. Universitatea Tehnică a Moldovei. Chișinău, 2025. en_US
dc.identifier.uri https://repository.utm.md/handle/5014/29785
dc.description Fişierul ataşat conţine: Rezumat, Le résumé, Cuprins, Introducere, Bibliografie. en_US
dc.description.abstract În lucrarea dată cercetările și profilul aromatic a vinurilor roșii de colecție au fost efectuate de Laboratorul Central de Testare a Băuturilor Alcoolice/Nealcoolice și a Produselor Conservate„. „.Laboratorul deține certificatul de acreditare nr. LÎ-015 din 16.07.2022 pentru domeniul indicat, fiind acreditat inițial la data de 04.08.1994. Activitatea laboratorului se bazează pe testarea:-indicilor de calitate, inclusiv organoleptica;-indicilor de inofensivitate;-indicilor de autenticitate ale producției alcoolice, ale produselor alimentare și cele conservate. În rezultatul cercetărilor efectuate a evaluării profilului aromatic și senzorial efectuate de 5 experți degustatori autorizați de ONVV prezentate au demonstrat că notele organoleptice medii ale vinurilor roşii supuse investigărilor variază între 63,7 și 72,00 puncte, excepţie făcând doar că au obţinut o notă mai mică vinurile de colecție Negru de Mileștii Mici, situându-se mai jos de limita minimal admisibilă pentru vinurile cu IGP (78,00 puncte). Vin sec de colectie "Negru de Mileștii Mici "anul roadei 1986, îmbuteliat 1997, anul roadei 1986, lot I îmbuteliat 1997, în cantitate 94530 sticle. 28.06.2021. en_US
dc.description.abstract In the given work, the research and aromatic profile of the collection red wines were carried out by the Central Laboratory for Testing Alcoholic/Non-Alcoholic Beverages and Preserved Products". ". The laboratory holds the accreditation certificate no. LÎ-015 of 16.07.2022 for the indicated field, having been initially accredited on 04.08.1994. The activity of the laboratory is based on testing: - quality indices, including organoleptic; - harmlessness indices; - authenticity indices of alcoholic production, food and preserved products. As a result of the sensory evaluation carried out by 5 expert tasters authorized by ONVV presented, they demonstrated that the average organoleptic notes of the red wines subjected to investigations vary between 63.7 and 72.00 points, with the only exception being that the wines of Negru de Mileștii Mici collection, being below the minimum admissible limit for PGI wines (78.00 points). Collection dry wine "Negru de Mileștii Mici" harvest year 1986, bottled 1997, harvest year 1986, batch II bottled 1997, quantity 94530 bottles. 28.06.2021. en_US
dc.language.iso ro en_US
dc.publisher Universitatea Tehnică a Moldovei en_US
dc.rights Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ *
dc.subject profilul vinului en_US
dc.subject profilul aromatic en_US
dc.title Analiza profilului unor vinuri roșii din colecția combinatului de vinuri de calitate Mileștii Mici en_US
dc.title.alternative Analysis of the profile of some red wines from the collection of the Milestii Mici quality wine combination en_US
dc.type Thesis en_US


Files in this item

The following license files are associated with this item:

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account