dc.contributor.author | BOESTEAN, Olga | |
dc.contributor.author | NETREBA, Natalia | |
dc.contributor.author | MACARI, Artur | |
dc.date.accessioned | 2022-12-13T08:44:32Z | |
dc.date.available | 2022-12-13T08:44:32Z | |
dc.date.issued | 2022 | |
dc.identifier.citation | BOESTEAN, Olga, NETREBA, Natalia, MACARI, Artur. Compoziţie pentru fabricarea biscuiţilor cu valoare biologică ridicată. In: PRO INVENT 2022. Salonul internaţional al cercetării ştiinţifice, inovării şi inventicii. ed. 20, 26 - 28 octombrie 2022, Cluj-Napoca, Romania, 2022, p. 254. ISSN 2810 – 2789. | en_US |
dc.identifier.issn | 2810 – 2789 | |
dc.identifier.uri | http://repository.utm.md/handle/5014/21761 | |
dc.identifier.uri | http://www.db.agepi.md/Inventions/details/s%202020%200130 | |
dc.description | Lucrarea brevetată MD-1597 (13) Y din 23.09.2022. Clasa Q - Alimentație, băuturi. | en_US |
dc.description.abstract | Rezultatul invenției constă în obținerea biscuiților сu utilizare făinii din semințe de struguri și/sau din miezul sâmburilor de caise, fiind o materie primă ieftina în cantități mici, cu proprietăți funcționale, având valoarea biologică marită, cu conținutul majorat de acizi polinesaturati, ameliorate cu substanțe biologic active, vitamine, carotinoizi, substanțe tanante, fosfolipide, steroli, substanțe minerale, cu conținutul redus de zahăr, stabilitate microbiologică ridicată, indicatori calitativi superiori și cu destinație profilactică. Procedeul propus diferă prin aceea că se obţin biscuiți prin raportul echilibrat al ingredientilor și prin pregătirea minuțioasă ale semințelor de struguri și miezului ale sâmburilor de caise pentru obținerea făinurilor cu indici de calitate superioară. | en_US |
dc.description.abstract | The result of the invention is the production of biscuits using flour from grape seeds and / or from the core of apricot kernels, which is a cheap raw material in small quantities, with functional properties, high biological value, high content of polyunsaturated acids, enriched with biologically active substances, vitamins, carotenoids, tannins, phospholipids, sterols, minerals, low sugar content, high microbiological stability, excellent quality and preventive properties. The proposed method is characterized by the fact that cookies are obtained due to a balanced ratio of ingredients and due to the careful preparation of grape seeds and apricot seeds to obtain flour with the highest quality indicators. | en_US |
dc.language.iso | en | en_US |
dc.language.iso | ro | en_US |
dc.publisher | Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca | en_US |
dc.rights | Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ | * |
dc.subject | invenţii | en_US |
dc.subject | inventions | en_US |
dc.subject | făină din semințe de struguri | en_US |
dc.subject | făină din miezul sâmburilor de caise | en_US |
dc.subject | biscuiţi | en_US |
dc.subject | biscuits | en_US |
dc.subject | grape seeds flour | en_US |
dc.subject | core of apricot kernels flour | en_US |
dc.title | Compoziţie pentru fabricarea biscuiţilor cu valoare biologică ridicată | en_US |
dc.title.alternative | Composition for the production of biscuits with high biological value | en_US |
dc.type | Article | en_US |
The following license files are associated with this item: