DSpace Repository

Procedeu de obţinere a bomboanelor glazurate pe bază de fructe uscate

Show simple item record

dc.contributor.author BANTEA-ZAGAREANU, Valentina
dc.contributor.author NETREBA, Natalia
dc.date.accessioned 2022-12-13T08:37:23Z
dc.date.available 2022-12-13T08:37:23Z
dc.date.issued 2022
dc.identifier.citation BANTEA-ZAGAREANU, Valentina, NETREBA, Natalia. Procedeu de obţinere a bomboanelor glazurate pe bază de fructe uscate. In: PRO INVENT 2022. Salonul internaţional al cercetării ştiinţifice, inovării şi inventicii. ed. 20, 26 - 28 octombrie 2022, Cluj-Napoca, Romania, 2022, pp. 253-254. ISSN 2810 – 2789. en_US
dc.identifier.issn 2810 – 2789
dc.identifier.uri http://repository.utm.md/handle/5014/21760
dc.identifier.uri http://www.db.agepi.md/Inventions/details/s%202021%200070
dc.description Lucrarea brevetată MD-1626 (13) Y. BOPI 6/2022. Clasa Q - Alimentație, băuturi. en_US
dc.description.abstract Rezultatul invenției constă în obținerea produsului cu un conținut ridicat de vitamine, componente biologic active, fosfolipide, macro- și microelemente, cu caracteristici organoleptice ridicate, cu valoare biologică și stabilitate microbiologică ridicată. Datorită adaosului de șrot de nucă produsul obținut are: un conținut redus de grăsimi, un conținut sporit de substanțe nutritive, proprietăți funcționale și organoleptice îmbunătățite, are loc sporirea valorii nutritive și termenului de valabilitate a acestuia. Acidul ascorbic din bomboanele cu adaos de șrot de nucă are rolul de a proteja grăsimile din șrot de procesul de râncezire și îmbogățește produsul cu vitamina C. en_US
dc.description.abstract The result of the invention consists in obtaining the product with a high content of vitamins, biologically active components, phospholipids, macro- and microelements, with high organoleptic characteristics, with biological value and high microbiological stability. Due to the addition of walnut meal, the product obtained has: a low fat content, an increased content of nutrients, improved functional and organoleptic properties, there is an increase in its nutritional value and shelf life. Ascorbic acid in candies with the addition of walnut meal serves to protect the fat in the meal from the rancidity process and enriches the product with vitamin C. en_US
dc.language.iso en en_US
dc.language.iso ro en_US
dc.publisher Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca en_US
dc.rights Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ *
dc.subject invenţii en_US
dc.subject inventions en_US
dc.subject șrot de nucă en_US
dc.subject bomboane glazurate en_US
dc.subject fructe uscate en_US
dc.subject glace sweets en_US
dc.subject dried fruits en_US
dc.subject walnut meal en_US
dc.title Procedeu de obţinere a bomboanelor glazurate pe bază de fructe uscate en_US
dc.title.alternative Process for producing glace sweets based on dried fruits en_US
dc.type Article en_US


Files in this item

The following license files are associated with this item:

This item appears in the following Collection(s)

  • 2022
    Ediţia XX-a, 26 - 28 octombrie

Show simple item record

Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account