DSpace Repository

Umplutură funcţională din șrot din miez de nuci (Juglans Regie L) utilizată în patiserie

Show simple item record

dc.contributor.author CAZAC, Viorica
dc.contributor.author SIMINIUC, Rodica
dc.contributor.author GROSU, Carolina
dc.contributor.author GUTIUM, Olga
dc.date.accessioned 2022-09-06T10:39:37Z
dc.date.available 2022-09-06T10:39:37Z
dc.date.issued 2021
dc.identifier.citation CAZAC, Viorica, SIMINIUC, Rodica, GROSU, Carolina et al. Umplutură funcţională din șrot din miez de nuci (Juglans Regie L) utilizată în patiserie. In: PROINVENT 2021. Salonul internaţional al cercetării ştiinţifice, inovării şi inventicii. 20 - 22 octombrie 2021, ed. 19, Cluj-Napoca, Romania: catalog, 2021, pp. 300-301. ISSN 2810 – 2789. en_US
dc.identifier.issn ISSN 2810 – 2789
dc.identifier.uri http://repository.utm.md/handle/5014/21058
dc.description Lucrare în curs de brevetare: nr. 10094 din 21.07.2021. Domeniul de aplicabilitate: Industria alimentară en_US
dc.description.abstract Invenţia se referă la industria alimentară şi anume la produsele de patiserie cu conținut de șrot din miez de nuci (Juglans Regie L.) pentru producerea produselor de patiserie cu proprietăți senzoriale unice și proprietăți funcționale specific. Esența invenției constă în aceea că în compoziția umpluturilor produselor de patisserie învârtite, rulade, biscuiți în calitate de component nutritiv de bază se utilizează șrotul din miez nuci (Juglans Regie L). Umplutura conform invenţiei, conţin în diferite rapoarte cantitative şi calitative următoarele componente: șrot de nuci (Juglans Regie L.), zahăr tos, vanilie naturală. Rezultatul invenției constă în înlocuirea totală a miezului de nuci, care este o materie primă costisitoare, dar și modificarea proprietăților funcționale datorită conținutului de șrot din miez de nuci (Juglans Regie L.). en_US
dc.description.abstract The invention relates to the food industry, namely to confectionery products containing walnut kernel (Juglans Regie L.) for the production of confectionery products with unique sensory properties and specific functional properties. The essence of the invention consists in the fact that in the composition of the fillings of rolled pastries, rolls, biscuits as a basic nutritional component is used walnut kernel (Juglans Regie L). The filling according to the invention contains in different quantitative and qualitative ratios the following components: walnut kernel (Juglans Regie L.), caster sugar, natural vanilla. The result of the invention consists in the total replacement of the walnut kernel, which is an expensive raw material, but also the modification of the functional properties due to the grinding content of the walnut kernel (Juglans Regie L.). en_US
dc.language.iso en en_US
dc.language.iso ro en_US
dc.publisher Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca en_US
dc.rights Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ *
dc.subject invenţii en_US
dc.subject inventions en_US
dc.subject produse de patiserie en_US
dc.subject șrot din nuci en_US
dc.subject confectionery products en_US
dc.subject walnut kernels en_US
dc.subject Juglans Regia L. en_US
dc.title Umplutură funcţională din șrot din miez de nuci (Juglans Regie L) utilizată în patiserie en_US
dc.title.alternative Functional walnut kernel (Juglans Regie L) used in pastry en_US
dc.type Article en_US


Files in this item

The following license files are associated with this item:

This item appears in the following Collection(s)

  • 2021
    Ediţia XIX-a, 20 - 22 octombrie

Show simple item record

Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account