dc.contributor.author | CAZAC, Viorica | |
dc.contributor.author | SIMINIUC, Rodica | |
dc.contributor.author | GROSU, Carolina | |
dc.contributor.author | GUTIUM, Olga | |
dc.date.accessioned | 2022-09-06T10:39:37Z | |
dc.date.available | 2022-09-06T10:39:37Z | |
dc.date.issued | 2021 | |
dc.identifier.citation | CAZAC, Viorica, SIMINIUC, Rodica, GROSU, Carolina et al. Umplutură funcţională din șrot din miez de nuci (Juglans Regie L) utilizată în patiserie. In: PROINVENT 2021. Salonul internaţional al cercetării ştiinţifice, inovării şi inventicii. 20 - 22 octombrie 2021, ed. 19, Cluj-Napoca, Romania: catalog, 2021, pp. 300-301. ISSN 2810 – 2789. | en_US |
dc.identifier.issn | ISSN 2810 – 2789 | |
dc.identifier.uri | http://repository.utm.md/handle/5014/21058 | |
dc.description | Lucrare în curs de brevetare: nr. 10094 din 21.07.2021. Domeniul de aplicabilitate: Industria alimentară | en_US |
dc.description.abstract | Invenţia se referă la industria alimentară şi anume la produsele de patiserie cu conținut de șrot din miez de nuci (Juglans Regie L.) pentru producerea produselor de patiserie cu proprietăți senzoriale unice și proprietăți funcționale specific. Esența invenției constă în aceea că în compoziția umpluturilor produselor de patisserie învârtite, rulade, biscuiți în calitate de component nutritiv de bază se utilizează șrotul din miez nuci (Juglans Regie L). Umplutura conform invenţiei, conţin în diferite rapoarte cantitative şi calitative următoarele componente: șrot de nuci (Juglans Regie L.), zahăr tos, vanilie naturală. Rezultatul invenției constă în înlocuirea totală a miezului de nuci, care este o materie primă costisitoare, dar și modificarea proprietăților funcționale datorită conținutului de șrot din miez de nuci (Juglans Regie L.). | en_US |
dc.description.abstract | The invention relates to the food industry, namely to confectionery products containing walnut kernel (Juglans Regie L.) for the production of confectionery products with unique sensory properties and specific functional properties. The essence of the invention consists in the fact that in the composition of the fillings of rolled pastries, rolls, biscuits as a basic nutritional component is used walnut kernel (Juglans Regie L). The filling according to the invention contains in different quantitative and qualitative ratios the following components: walnut kernel (Juglans Regie L.), caster sugar, natural vanilla. The result of the invention consists in the total replacement of the walnut kernel, which is an expensive raw material, but also the modification of the functional properties due to the grinding content of the walnut kernel (Juglans Regie L.). | en_US |
dc.language.iso | en | en_US |
dc.language.iso | ro | en_US |
dc.publisher | Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca | en_US |
dc.rights | Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ | * |
dc.subject | invenţii | en_US |
dc.subject | inventions | en_US |
dc.subject | produse de patiserie | en_US |
dc.subject | șrot din nuci | en_US |
dc.subject | confectionery products | en_US |
dc.subject | walnut kernels | en_US |
dc.subject | Juglans Regia L. | en_US |
dc.title | Umplutură funcţională din șrot din miez de nuci (Juglans Regie L) utilizată în patiserie | en_US |
dc.title.alternative | Functional walnut kernel (Juglans Regie L) used in pastry | en_US |
dc.type | Article | en_US |
The following license files are associated with this item: