dc.contributor.author | COVACI, Ecaterina | |
dc.contributor.author | GALIŞ, Irina | |
dc.contributor.author | PATRAŞ, Antoanela | |
dc.date.accessioned | 2021-12-10T11:24:59Z | |
dc.date.available | 2021-12-10T11:24:59Z | |
dc.date.issued | 2018 | |
dc.identifier.citation | COVACI, Ecaterina, GALIŞ, Irina, PATRAŞ, Antoanela. L’impact des fruits sec d’eglantier et d’aubepine sur la stabilité et la qualité des saucisses fonctionnelles. In: Universitatea de Ştiinţe Agricole Şi Medicină Veterinară" Ion Ionescu de la Brad" Iaşi. Lucrări Ştiinţifice. Seria Horticultură. 2018, V. 6, Iss. 2, pp. 383-390. ISSN 1454 – 7376, 2069 - 8275. | en_US |
dc.identifier.issn | 1454–7376 | |
dc.identifier.issn | 2069-8275 | |
dc.identifier.uri | http://repository.utm.md/handle/5014/18360 | |
dc.description.abstract | L’étude bibliographique et expérimental a établi les principes de l’incorporation dans les produits de charcuteriedes ajouts végétaux riches en antioxydants (baies secs de l'églantier et d’aubépine) en élucidant leur impact sur les transformations chimiques, physico-chimique et microbiologique du produit finit. Les saucisses fabriques avec fruits sec d’églantier et d'aubépine ont une stabilité microbiologique élevée par rapport au témoin, de 2 jours et respectivement 3 jours. On a élaboré la composition et la technologie de fabrication de saucisses avec addition des additifs végétale horticole (farine des fruits secs de l’églantier et l'aubépine). | en_US |
dc.description.abstract | Studiul bibliografic şi experimental a stabili principiile de incorporare în crenvurşti a adausurilor vegetale bogate în antioxidanţi (boabe uscate de măcieş şi păducel) elucidând impactul lor asupra transformărilor chimice, fizico-chimice şi microbiologice a produsului finit. Crenvurştii fabricaţi cu fructe uscate de măceş şi păducel au prezentat o stabilitate microbiologică ridicată, majorând durata de păstrare cu 2 zile şi respectiv 3 zile în comparaţie cu proba martor. Compoziţia şi tehnologia de fabricare a crenvurştilor cu adaosuri vegetale horticole (făină de fructe uscate măceş şi păducel) a fost elaborate şi discutat cu cei din industria naţională. | en_US |
dc.language.iso | fr | en_US |
dc.publisher | Universitatea de Ştiinţe Agricole Şi Medicină Veterinară" Ion Ionescu de la Brad", Iaşi | en_US |
dc.rights | Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ | * |
dc.subject | aubépine | en_US |
dc.subject | églantier | en_US |
dc.subject | saucisse | en_US |
dc.subject | viande | en_US |
dc.subject | carne | en_US |
dc.subject | cătină | en_US |
dc.subject | crenvurşti | en_US |
dc.subject | măceş | en_US |
dc.title | L’impact des fruits sec d’eglantier et d’aubepine sur la stabilité et la qualité des saucisses fonctionnelles | en_US |
dc.title.alternative | Impactul fructelor uscate de măceş şi păducel asupra stabilităţii şi calităţii crenvurştilor funcţionali | en_US |
dc.type | Article | en_US |
The following license files are associated with this item: