dc.contributor.advisor | ROTARU, Ilie | |
dc.contributor.author | RUSU, Elena | |
dc.date.accessioned | 2024-02-09T07:28:01Z | |
dc.date.available | 2024-02-09T07:28:01Z | |
dc.date.issued | 2024 | |
dc.identifier.citation | RUSU, Elena. Efectul utilizării tipurilor genetice în sporirea producției de carne macră la suine: tz. de master: Programul de studiu: Siguranța alimentelor de origine animală. Cond. Ilie ROTARU, 2024. | en_US |
dc.identifier.uri | http://repository.utm.md/handle/5014/26325 | |
dc.description | Fişierul ataşat conţine: Rezumat, Cuprins, Introducere, Bibliografie. | en_US |
dc.description.abstract | Scopul tezei a fost: Studiul eficacității utilizării tipurilor genetice de carne şi identificarea celor mai productive combinări de rase pentru obţinerea hibrizilor cu capacităţi de formare a producției de carne macră. Obiectivele științifice: 1.Aprecierea comparativă a capacităţilor de îngrășare și formare a producției de carne a suinelor de rasă Marele alb în combinare cu vierii din rasele Landrace, Duroc, Pietrain şi birasiali Pietrain x Duroc; 2. Evaluarea calității carcaselor, proporției de carne macră și estimarea cantității de țesut muscular în baza reglamentărilor UE; 3. Determinarea eficienţei economice a rezultatelor cercetărilor. | en_US |
dc.language.iso | ro | en_US |
dc.publisher | Universitatea Tehnică a Moldovei | en_US |
dc.rights | Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ | * |
dc.subject | combinări de rase | en_US |
dc.subject | hibrizi de suine | en_US |
dc.subject | carne macră | en_US |
dc.subject | jambon | en_US |
dc.title | Efectul utilizării tipurilor genetice în sporirea producției de carne macră la suine | en_US |
dc.type | Thesis | en_US |
The following license files are associated with this item: