dc.contributor.advisor | NUCĂ, Ilie | |
dc.contributor.author | DURIAC, Eugeniu | |
dc.date.accessioned | 2023-02-10T13:06:12Z | |
dc.date.available | 2023-02-10T13:06:12Z | |
dc.date.issued | 2023 | |
dc.identifier.citation | DURIAC, Eugeniu. Automatizarea procesului tehnologic de fabricare a vinurilor: tz. de master: Programul de studiu: Inginerie Electrică. Cond. şt. NUCĂ Ilie, 2023. | en_US |
dc.identifier.uri | http://repository.utm.md/handle/5014/22133 | |
dc.description | Fişierul ataşat conţine: Rezumat, Cuprins, Introducere, Sursele bibliografice. | en_US |
dc.description.abstract | Dezvoltarea producției, în mare măsură, este determinată de introducerea de noi procese tehnologice de mare intensitate și de echipamente tehnologice automatizate avansate. În plus, sistemele automatizate oferă oportunități ample pentru managementul întreprinderii, deoarece oferă cu mai multă rapiditate și completitate procesul de colectare și prelucrare a informațiilor necesare pentru luarea deciziilor manageriale în mod adecvat dinamicii mediului de piață. Studiul a arătat că în domeniul vinificației primare nu sunt utilizate suficient sistemele automatizate de control, deși există rezerve și oportunități în acest sens. Pentru a îmbunătăți tehnologiile existente și pentru a dezvolta noi tehnologii de înaltă economie de energie și fără deșeuri, este necesar să se ia în considerare întregul ciclu tehnologic al producției de vin ca o singură linie de transport în flux, de la cultivarea strugurilor până la vânzarea produselor finite. În același timp, este necesar să se țină seama de caracteristicile strugurilor ca materie primă perisabilă, a cărei colectare și prelucrare trebuie efectuate în perioade scurte de sezon (20-30 de zile). Aceasta, la rândul său, determină necesitatea îmbunătățirii organizării și managementului calității producției de vin în toate etapele în vederea păstrării și îmbunătățirii valorii sale nutritive și igienice, precum și a competitivității pe piața vinului. | en_US |
dc.description.abstract | In this work, the problem of creating a system that will increase the efficiency of the technological process and its optimization is raised. This system will allow data collection and visualization to plant personnel. This work includes: description of winemaking equipment and technological processes, description of automation equipment such as transducers, programmable logic controllers and human interface devices, development of a program that has the role of automating the technological process for depositing bottles in a production line and simulating this, development of a program that has the role of technological visualization for the deposition of bottles in a production line and the collection of data to the company's staff. | en_US |
dc.language.iso | ro | en_US |
dc.publisher | Universitatea Tehnică a Moldovei | en_US |
dc.rights | Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ | * |
dc.subject | SCADA | en_US |
dc.subject | controler logic programabil | en_US |
dc.subject | dispecerat | en_US |
dc.subject | programmable logic controller | en_US |
dc.subject | OPC | en_US |
dc.subject | Profi-Net | en_US |
dc.title | Automatizarea procesului tehnologic de fabricare a vinurilor | en_US |
dc.type | Thesis | en_US |
The following license files are associated with this item: