Browsing by Subject "zer"

Sort by: Order: Results:

  • VOLOSENCO, Liviu (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2016)
    Scopul lucrării: Particularitățile tehnologiei de fabricare a băuturilor din zer filtrat cu ajutorul pectinei și denaturarea termică –modificarea pH-lui, și analiza evoluției indicilor de calitate a băuturii fabricate în ...
  • VATAVU, Ana (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2019)
    Scopul lucrării de cercetare este de a identifica problemele calității produselor de franzelărie și de a stabili influența calității asupra cererii consumatorilor, de a elabora recomandări tehnologice pentru îmbunătățirea ...
  • BOLOGA, M.; PALADII, I.; VRABIE, E.; STEPURINA, T.; VRABIE, V.; ILIASENCO, O.; SPRINCEAN, C.; POLICARPOV, A.; GONCIARUC, V. (Technical University of Moldova, 2017)
    Utilizarea deșeurilor biogene, care au diverse efecte negative asupra mediului necesită abordarea unor probleme urgente, și anume elaborarea procedeelor non-reziduale de procesare. Conform datelor oficiale volumul de deșeuri ...
  • BULGARU, Viorica; VOLOSENCO, Liviu (Tehnica UTM, 2016)
    Zerul ob ț inut la fabricarea brînzeturilor reprezintă aproximativ 85-90% din volumul laptelui ș i re ț ine circa 55 % din nutrien ț ii laptelui. Aproximativ 50% din cantitatea de zer ob ț inută la nivel mondial este ...
  • PALADII, Irina (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    Lucrarea descrie conţinutul mineral al laptelui și zerului. Se menționează semnificația principalelor macroelemente (calciu, fosfor) și microelementelor pentru funcțiile vitale ale organismului, subliniind importanța ...
  • SUHODOL, Natalia; COVALIOV, Eugenia; DESEATNICOVA, Olga; CHIRSANOVA, Aurica; RESITCA, Vladislav; CAPCANARI, Tatiana; BOIȘTEAN, Alina (Technical University of Moldova, 2022)
    The article proposes the technology of obtaining grissini type salt-free bakery products. Research has been carried out on reducing the salt content and replacing the water with fermentation products as kefir, whey, and ...
  • BOLOGA, M.; VRABIE, E.; STEPURINA, T.; VRABIE, V.; ILIASENCO, O.; PALADII, I.; SPRINCEAN, C.; POLICARPOV, A.; GONCIARUC, V. (Technical University of Moldova, 2017)
    Procesarea electrofizică a zerului reprezintă o metodă avansată, ce se bazează pe activarea electrochimică a mediilor disperse și prevede electrofracționarea zerului cu obţinerea concentratelor proteice minerale (CPM) și ...
  • PALADII, Irina (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2018)
    Scopul și Obiectivele lucrării sunt: extragerea concentratelor proteice minerale(CPM) cu conținut proteic predeterminat în dependenţă de regimurile de procesare (consumul de energie, valorile pH şi a potenţialului de ...
  • PALADII, Irina (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    Procesarea zerului pentru valorificarea componentelor utile (lactoză, proteine, macro- și microelemente, vitamine, etc.) este realizată prin diverse metode de procesare, cum ar fi: termice, chimice, fizico-chimice, ...
  • CROITOR, Tatiana (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    Scopul tezei este cercetarea și analiza de noi tendințe de valorifiare a zerului obținut în Republica Moldova, reeșind din cantități obținute, compoziție chimică și caracteristici de calitate ale acestuia. Obiectivele: ...
  • BOLOGA, Mircea; VRABIE, Elvira; PALADII, Irina; ILIASENCO, Olga; STEPURINA, Tatiana; VRABIE, Valeria; POLICARPOV, Albert; SPRINCEAN, Catalina (Moldovan Association for Biosafety and Biosecurity, 2021)
    Introduction. Whey is a by-product and an excellent source of proteins that is rather aggressive due to a large amount of organic substances it contains. The electro-activation of whey applied in the experiments is a ...
  • VUTCARIOVA, Irina (Technical University of Moldova, 2017)
    Sfera de producere reexaminează cerinţele ecologice şi o astfel de renaştere se petrece în industria de prelucrare a laptelui, anume la utilizarea produselor lactate secundare. Elaborarea tehnologiilor fără deşeuri la ...
  • SOLONARI, Sergiu; VUTCARIOVA, Irina; RUSU, Maria; BALAN, Gheorghe; BOLOGA, Mircea (Technical University of Moldova, 2017)
    Condensarea soluţiei a zerului se efectuează în evaporizator de vid cu ejector. Soluţia iniţială se încarcă în evaporator, unde este încălzită de la pereţi şi se evaporă atunci când presiunea. Procesul de condensare se ...
  • BOLOGA, M.; VRABIE, E.; STEPURINA, T.; VRABIE, V.; ILIASENCO, O.; PALADII, I.; SPRINCEAN, C.; POLICARPOV, A.; GONCIARUC, V. (Technical University of Moldova, 2017)
    Elaborarea tehnologiilor fără deşeuri şi prelucrarea zerului pe un contur închis reprezintă o problemă primordială, ce necesită abordarea unor soluții eficiente din punct de vedere tehnic și tehnologic. Tratarea zerului ...

Search DSpace

Browse

My Account