Browsing by Subject "iaurt"

Sort by: Order: Results:

  • GHERMAN, Alina (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2018)
    Teza de master conţine: introducere, 4 capitole, concluzii şi recomandări, bibliografie, anexă. Scopul urmărit este obţinerea unui produs ce se caracterizează printr-o valoare nutritivă şi biologică sporit. În vederea ...
  • ZABRIAN, Sergiu (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2020)
    Scopul lucrării constă în analiza tehnologiei și utilajelor de ambalare a iaurtului cu adaos de cereale extrudate și formularea recomandărilor pentru producătorii din domeniu.Teza denotă următorul conținut: introducere ...
  • MOGA, Victoria; CIOBANU, Corina; SUHODOL, Natalia; REŞITCA, Vlad (Tehnica UTM, 2012)
    Iaurturile sunt produse lactate acide, bogate in substanţe nutritive, perfecte pentru alimentaţia zilnică şi diete. Culturile active de iaurt au proprietăţi benefice asupra sănătăţii: imbunătăţirea sistemului imunitar, ...
  • MAGAZ, Pavel (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    Scopul tezei a fost cercetarea posibilității de utilizare a pectinei de mere în fabricarea iaurtului. A fost analizată gelificarea, stabilizarea și îngroșarea pectinei de mere în producerea iaurtului. De asemenea au ...
  • LIU, Cuilan (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    Yogurt is rich in nutrients and unique in flavor, and its quality and safety have become a major concern for consumers. The product quality of yogurt, like other food products, is affected by many factors such as raw and ...
  • CUȘMENCO, Tatiana; MACARI, Artur; BULGARU, Viorica; NETREBA, Natalia; DIANU, Irina; SANDU, Iuliana (Technical University of Moldova, 2023)
    In recent times, yoghurt supplemented with fruits or berries has a higher antioxidant activity, the acid taste is mitigated, it has a richer nutritional value. Aronia (malic acid predominantes), raspberry and strawberry ...
  • GRIZA, Alina (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2019)
    Fructele și iaurtul au fost identificate individual ca indicatori ai modelelor de alimentaţie sănătoasă. Fructele au un aport energetic relativ mic și reprezintă o sursă excelentă de antioxidanți , fibre prebiotice și ...
  • POPESCU, Liliana; DUPOUY, Eleonora; CIUMAC, Jorj; GHEORGHIEVA, Tatiana (Tehnica UTM, 2013)
    Viteza fermentării iaurtului cu adaos de făina de soriz germinat (pînă la 2% din masa laptelui) creşte odată cu creşterea cantităţii de făină, iar durata de fermentare scade de la 5 pînă la 4 ore. În cursul termostatării ...
  • FRANGO, Ivan (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    Problematica studiului. Iaurtul este un produs lactat obținut prin fermentarea laptelui sub acțiunea de microorganisme specifice din cultura starter: Streptococcus thermophilus și Lactobacillus delbrueckii subsp. ...
  • GÎNCU, Ecaterina; CHIRSANOVA, Aurica; COVALIOV, Eugenia; RESITCA, Vladislav; CAPCANARI, Tatiana; BOIȘTEAN, Alina (Technical University "Gheorghe Asachi" of Iași, 2021)
    Problemă pe care o rezolvă invenţia constă în obținerea iaurtului cu pulbere de topinambur (Helianthus tuberosus), cu un conținut ridicat de inulină care se caracterizează printr-un efect prebiotic, stimulează creșterea ...
  • POPESCU, Liliana; GHENDOV-MOŞANU, Aliona; STURZA, Rodica; PATRAŞ, Antoanela; LUNG, Ildiko; OPRIŞ, Ocsana- Ileana; SORAN, Maria-Loredana (Technical University "Gheorghe Asachi" of Iași, 2021)
    Invenția se referă la industria laptelui, și anume la procedeul de fabricare a iaurtului cu valoare biologică înaltă. Procedeul, conform invenției, include standardizare laptelui, omogenizarea, pasteurizarea, ...

Search DSpace

Browse

My Account