Browsing by Author "SANDULACHI, Elisaveta"

Sort by: Order: Results:

  • SANDULACHI, Elisaveta (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2020)
    Monografia reprezintă o sinteză generalizată a studiilor teoretice și practice în domeniul activității apei privind calitatea și siguranța produselor alimentare. În lucrare este argumentată influența activităţii apei asupra ...
  • BUZDUGAN, Felicia (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    Teza de master cu titlul „Activitatea apei și calitatea produselor din carne”, se desfășoară pe 66 pagini, este structurată pe cinci capitole și beneficiază de sprijinul a 30 tabele, 30 figuri și 39 referințe ...
  • CRISTEA, Elena; BULGARU, Viorica; GHENDOV-MOŞANU, Aliona; STURZA, Rodica; POPESCU, Liliana; NETREBA, Natalia; SANDU, Iuliana; SAVCENCO, Alexandra; BAERLE, Alexei; TATAROV, Pavel; MACARI, Artur; GUREV, Angela; CEȘKO, Tatiana; DRAGANCEA, Veronica; BOEȘTEAN, Olga; HARITONOV, Svetlana; BALAN, Mihail; VIȘANU, Vitali; ȚISLINSCAIA, Natalia; IVANOV, Leonid; BALAN, Tatiana; MELENCIUC, Mihail; POPESCU, Victor; GÎDEI, Igor; SANDU, Andrei-Victor; ȚURCANU, Dinu; TURCULEȚ, Nadejda; BANTEA-ZAGAREANU, Valentina; DESEATNICOVA, Olga; DODON, Adelina; CUȘMENCO, Tatiana; ȚĂRNA, Ruslan; SANDULACHI, Elisaveta; POPOVICI, Violina; CAPCANARI, Tatiana; SUBOTIN, Iurie; DRUTA, Raisa; MAZUR, Mihail; COVACI, Ecaterina; BALANUȚĂ, Anatol; SCUTARU, Iurie; SCLIFOS, Aliona (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    Lucrarea este destinată specialiștilor din industria alimentară, domeniul vitivinicol, operatorilor economici care se ocupă cu producerea și procesarea materiilor prime horticole, de promovare și marketing. Sunt analizate ...
  • COJOCARI, Daniela; MACARI, Artur; SANDULACHI, Elisaveta (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    The research focuses particularly on basil, thyme and tarragon as an alternative natural antioxidants and antimicrobials with potential use in the meat industry. Use of herbs and spices essential oils in meat products may ...
  • SANDULACHI, Elisaveta; COJOCARI, Daniela; BALAN, Greta; POPESCU, Liliana; GHENDOV-MOȘANU, Aliona; STURZA, Rodica (Scientific Research Publishing Inc., 2020)
    The purpose of this study was to first evaluate the antimicrobial effects of powder and extracts of berries (rose-hip, aronia, sea buckthorn and hawthorn) on the development of antibiotic-resistant L. monocitogenes. Listeria ...
  • STURZA, Rodica; SANDULACHI, Elisaveta; COJOCARI, Daniela; BALAN, Greta; POPESCU, Liliana; GHENDOV-MOŞANU, Aliona (Technical University of Moldova, 2019)
    This study aims to evaluate the efficiency in reducing pathogens using berry powders in a cream cheese recipe, as compared to the traditional method of manufacturing. This article presents a review of the microbiological ...
  • SANDULACHI, Elisaveta; MACARI, Artur; COJOCARI, Daniela; BALAN, Greta; POPA, Sergiu; TURCULET, Nadejda; GHENDOV-MOSANU, Aliona; STURZA, Rodica (Technical University of Moldova, 2022)
    This study deals with the antibacterial activity of Sea buckthorn (SB) (Hippophae rhamnoides L.) grown in the Republic of Moldova. Eight sea buckthorn species were investigated: R1, R2, R4, R5, C6, AGG, AGA, Pomona, 2020 ...
  • SANDULACHI, Elisaveta; MACARI, Artur; GHENDOV-MOSANU, Aliona; COJOCARI, Daniela; STURZA, Rodica (Scientific Research Publishing Inc., 2021)
    Currently, the food industry, including the meat industry, is paying close attention to the use of natural additives as preservatives. From ancient times, the plants are used to treat various diseases, to produce perfumes ...
  • SANDULACHI, Elisaveta; BULGARU, Viorica (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    Microbiologia industrială este ramura biotehnologiei care aplică științe microbiologice pentru a crea produse industriale în cantități de masă, pentru utilizarea lor în diverse tehnologii. Această știință se concentrează ...
  • SANDULACHI, Elisaveta; BOAGHI, Eugenia; TATAROV, Pavel; RESITCA, Vladislav (Technical University of Moldova, 2019)
    This paper presents two case studies of walnut quality assessment at room temperature storage of 20 ± 20C. The conformity of the Juglans regia L. walnuts, the Calarasi variety, (harvest 2015) and Cogalniceanu variety ...
  • GRĂDINARU, Maria (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2020)
    În cadrul realizării tezei de master s-a studiat făina de porumb ca materie primă, utilizată în panificație la fabricarea produselor funcționale. S-a făcut cunoștință cu componența acesteia și influența ei asupra diferitor ...
  • CORBU, Marina (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    Teza de master cu titlul „Asigurarea calității și siguranței cărnii prin utilizarea presiunii înalte”, se desfășoară pe 74 pagini, este structurată pe cinci capitole și beneficiază de sprijinul a 17 tabele, 22 figuri ...
  • MUNTEAN, Anghelina (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2020)
    Lucrarea include următoarele compartimente: 1. Studiul bibliographic: Beneficiul și riscul consumului de maioneză; Efectele antioxidante a unor ingridiente utulizate la producerea maionezei; Oxidarea uleiurilor vegetale ...
  • TINICU, Vilena (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2020)
    În teza de master are ca scop realizarea cercetărilor teoretice şi experimentale în vederea utlilizării şrotului de nuci la obţinerea produselor lactate acide. Evaluarea calităţii şi siguranţei iaurtului cu şrot de nuci, ...
  • TEMCIUC, Oxana (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2018)
    Teza de master prezintă un studiu bibliografic și experimental care reflectă tematica lucrării. Tema este destul de actuală, deoarece diabetul zaharat este una din cele mai importante provocări ale secolului XXI, constituind ...
  • BERZOI, Tatiana (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2020)
    Scopul tezei a fost rеаlizаrеа cеrcеtărilor tеorеticе şi еxpеrimеntаlе în vеdеreа studierii și analizei factorilor ce determină calitatea și siguranța untului „Crestianskoe” și a spredului „De masă” din diferite eșantioane ...
  • CUŞMENCO, Tatiana; BULGARU, Viorica; SANDULACHI, Elisaveta; MACARI, Artur (Academia de Ştiinţe a Moldovei, 2022)
    Milk is an excellent source of well-balanced nutrients and shows, also, biological activity that influence digestion, metabolic responses to absorbed nutrients and disease resistance. In this paper, 3 yogurt samples were ...
  • TATAROV, Pavel; SANDULACHI, Elisaveta (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2007)
    Îndrumarul metodic este destinat studenţilor de la specialităţile: 541.1 – Tehnologia şi Managementul Alimentaţiei Publice; 541.2 – Tehnologia produselor alimentare; 552.2 – Biotehnologii industriale a Facultăţii de ...
  • SANDULACHI, Elisaveta; BULGARU, Viorica; GHENDOV-MOSANU, Aliona; STURZA, Rodica (Scientific Research Publishing Inc., 2021)
    The aim of this study was to develop initial symbiotic combinations between lactic acid bacteria and berries to control food quality. The relevant ability of lactic acid bacteria in the presence of berry additives to ...
  • SANDULACHI, Elisaveta; BULGARU, Viorica; GHENDOV-MOSANU, Aliona; STURZA, Rodica (Scientific Research Publishing Inc., 2021)
    Increasing the shelf life of foods without the addition of synthetic additives is a demand from both producers and consumers. Spore-forming bacteria are a problem in the food industry. To reduce their impact, it is necessary ...

Search DSpace

Browse

My Account