Browsing by Author "JENAC, A."

Sort by: Order: Results:

  • TÎRSÎNĂ, M.; JENAC, A.; CARAGIA, V.; MIGALATIEV, O. (Tehnica UTM, 2014)
    În acest articol sunt prezentate rezultatele cercetărilor cu privire la caracteristica CO2-extractului şi produsului proteic din germeni de grâu. S-a determinat compoziţia fizico-chimică (conţinutul de acizi graşi, indicii ...
  • JENAC, A.; CARAGIA, V.; MIGALATIEV, O.; SOBOLEVA, I. (Tehnica UTM, 2012)
    Walnut (Juglans regia L.) oil was extracted with compressed carbon dioxide (CO2) at the temperature 35 °C and the pressure 40MPa, for 30 min. It was studied the chemical composition of extracted oil: fatty acid profile, ...
  • JENAC, A.; MIGALATIEV, O.; CARAGIA, V.; VÎCEROVA, L.; SUVOROVA, G. (Technical University of Moldova, 2014)
    The supercritical CO2 extraction method allows both to obtain a product without solvent residues as well as one microbiologically safe. It was analyzed various vegetable raw materials: walnut kernel meal, tomato wastes, ...
  • JENAC, A.; MIGALATIEV, O.; CARAGIA, V. (Technical University of Moldova, 2014)
    In this article are presented the results of scientific research on the CO2–extraction of oil from walnut crumbs. The walnut oil was extracted at different parameters of temperature (35–55°C), pressure (10–40MPa) and time ...
  • MIGALATIEV, O.; JENAC, A.; CARAGIA, V.; TÎRSÎNĂ, M.; SOBOLEVA, I. (Tehnica UTM, 2014)
    În scopul valorificării deşeurilor de tomate a fost realizat procesul de extracţie cu CO2 supercritic, precum şi cu CO2 şi etanol a substanţelor lipofile din deşeurile de tomate uscate. S-a stabilit că cea mai mare parte ...

Search DSpace

Browse

My Account