Browsing by Author "IALOVAIA, Antonina"

Sort by: Order: Results:

  • PRIDA, Ion; IALOVAIA, Antonina; KRAJEVSKAIA, Alla; STURZA, Rodica (Institutul Științifico-Practic de Horticultură și Tehnologii Alimentare, 2014)
    Mustul de struguri sulfi tat este un semifabricat larg folosit în vinifi caţie, atât direct, cât şi după desulfi tare şi/ori concentrare, în calitate de component de cupaj cu zahăr natural.Fabricarea, păstrarea şi ...
  • PRIDA, Ion; IALOVAIA, Antonina; KRAJEVSKAIA, Alla; STURZA, Rodica; GĂINĂ, Boris (Academia de Științe a Moldovei, 2014)
    The paper reviews the theoretical and analytical principle of innovative technology of production and storage of grape juice aci-difi ed and sulfured. Technology enables long-term storage of grape juice, sufured to ...
  • CHIRIŢA, Elena; STURZA, Rodica; PRIDA, Ion; KRAJEVSKAIA, Alla; IALOVAIA, Antonina (Academia de Științe a Moldovei, 2015)
    The paper presents the study results influence the concentration of sulfur dioxide and active acidity (pH) of solutions on the vitality of oenological microorganisms. As a basic criteria was met molecular concentrations ...
  • PRIDA, Ion; KRAJEVSKAIA, Alla; IALOVAIA, Antonina; STURZA, Rodica; CHIRCA, Elena (Institutul Ştiinţifico-Practic de Horticultură şi Tehnologii Alimentare, RM, 2016)
    Dioxidul de sulf, deşi este nociv, rămâne a fi unul dintre cele mai răspândite materiale auxiliare utilizate în vinificaţie datorită proprietăţilor sale unicale de antioxidant şi antiseptic.
  • PRIDA, Ivan; IALOVAIA, Antonina; KRAJEVSKAIA, Alla; STURZA, Rodica; COVACI, Ecaterina (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2021)
    Procedeul brevetat de sulfitare a produselor vinicole cu utilizarea sărurilor acidului sulfuros – sulfiților de potassium (săruri destul de stabile, sub formă de cristale și tablete efervescente). Soluțiile utilizate sunt: ...
  • PRIDA, Ivan; IALOVAIA, Antonina; COVACI, Ecaterina; STURZA, Rodica; KRAJEVSCAIA, Ala (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2020)
    Invenția se referă la industria vinicolă la un procedeu inovativ de sulfitare a produselor vinicole cu utilizarea sărurilor acidului sulfuros – sulfiților de potassium (săruri destul de stabile, sub formă de cristale și ...

Search DSpace

Browse

My Account