Browsing by Author "BABCENCO, Coralia"

Sort by: Order: Results:

  • COVALIOV, Eugenia; GUTIUM, Olga; BABCENCO, Coralia; CAZAC, Viorica (Institutul Patrimoniului Cultural, 2021)
    Gastronomy and traditional cuisine play an important role in building national and personal identities. In an era of food systems globalization (production, processing and retail) and dietary models in which transnational ...
  • CAZAC, Viorica; ADĂSCALIȚA, Lucia; BABCENCO, Coralia (Institutul Patrimoniului Cultural, 2021)
    Cămășile tradiționale bărbătești de purtat prezintă un interes deosebit pentru studiu, având în vedere analiza materiei prime, utilizate pentru realizarea lor, identificarea unor soluții constructive prin croială, precum ...
  • BABCENCO, Coralia; CAZAC, Viorica; ALCAZ, Olga; COVALIOV, Eugenia (Institutul Patrimoniului Cultural, 2021)
    Moldovan cuisine is a real treasure with tasty miracles, where the hearty soul of our people rules. These are the dishes generously and proudly served to all guests, who want to get familiarized with our country and culture. ...
  • SUHODOL, Natalia; CAZAC, Viorica; BABCENCO, Coralia (Комратский государственный университет, 2023)
    The diversity and complexity of Moldovan gastronomy is formed by the gastronomic culture of the ethnic groups living on the territory of Moldova, especially the Ukrainians, Gagauzians and Bulgarians. The Gagauz people, ...
  • BABCENCO, Coralia; CAZAC, Viorica; COVALIOV, Eugenia (Institutul Patrimoniului Cultural, 2021)
    Tradiţiile gastronomice ucrainene s-au format de-a lungul secolelor la fel ca și cele din bucătăria moldovenească. Aşezarea geografică, condițiile climatice, proprietăţile solului, înţelepciunea şi inventivitatea localnicilor, ...
  • BABCENCO, Coralia; CAZAC, Viorica (Institutul Patrimoniului Cultural, 2020)
    Uscățeii reprezintă desertul pregătit pe tot teritoriul țării, apreciat cu diverși termeni și pregătit în baza unei rețete simple compusă dintr-un număr minim de ingrediente, considerând evenimentele istorice și timpurile ...
  • COVALIOV, Eugenia; GUTIUM, Olga; BABCENCO, Coralia; CAZAC, Viorica (Galati University Press, 2021)
    The traditional Moldovan cuisine is rich of different herbs which have been used as food ingredients in salads, soups, pies or main courses in fresh or dried forms since ancient times. The most consumed spring herbs are ...

Search DSpace

Browse

My Account