DSpace Repository

Influența preparatelor enzimatice asupra calității vinurilor roșii

Show simple item record

dc.contributor.author MUSTEAŢĂ, Grigore
dc.contributor.author GHERCIU, Lidia
dc.contributor.author URSU, Sorina
dc.contributor.author CRAVCESCO, Alexandru
dc.date.accessioned 2020-09-30T11:18:10Z
dc.date.available 2020-09-30T11:18:10Z
dc.date.issued 2014
dc.identifier.citation MUSTEAŢĂ, Grigore, GHERCIU, Lidia, URSU, Sorina, CRAVCESCO, Alexandru. Influența preparatelor enzimatice asupra calității vinurilor roșii. In: Tendinţe contemporane ale dezvoltării ştiinţei: viziuni ale tinerilor cercetători. 10 martie 2014, Chișinău. Chișinău, Republica Moldova: Universitatea Academiei de Ştiinţe a Moldovei, 2014, p. 34. ISBN 978-9975-4257-2-8. en_US
dc.identifier.isbn 978-9975-4257-2-8
dc.identifier.uri http://repository.utm.md/handle/5014/10204
dc.description.abstract Prezența compușilor polifenolici în vinurile roșii, conferă acestora însușiri organoleptice și de calitate deosebite: culoare roșie-rubinie, catifelare, astringență păstrare. În tehnologia producerii vinurilor roșii, extracția compușilor fenolici, iar dintre aceștia în mod deosebit compușii fenolici colorați are loc prin procedeul specific numit fermentarea - macerarea pe boștină. Extracția acestora din urmă are loc după următorul mecanism: în prima etapă, sub influența acidității, temperaturii, SO2 și eventual a alcoolului format, are loc mortificarea celulei boabei. en_US
dc.language.iso ro en_US
dc.publisher Universitatea Academiei de Ştiinţe a Moldovei en_US
dc.rights Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ *
dc.subject compuși polifenolici en_US
dc.subject vinuri roșii en_US
dc.subject Merlot en_US
dc.subject Syrah en_US
dc.title Influența preparatelor enzimatice asupra calității vinurilor roșii en_US
dc.type Article en_US


Files in this item

The following license files are associated with this item:

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account