IRTUM – Institutional Repository of the Technical University of Moldova

Studiul unor elemente tehnologice la cultura morcovului

Show simple item record

dc.contributor.author ARMAN, I.
dc.contributor.author NOVAC, Tatiana
dc.contributor.author GALBUR, Cristina
dc.date.accessioned 2025-04-07T08:01:01Z
dc.date.available 2025-04-07T08:01:01Z
dc.date.issued 2015
dc.identifier.citation ARMAN, I.; Tatiana NOVAC și Cristina GALBUR. Studiul unor elemente tehnologice la cultura morcovului. In: Lucrări ştiinţifice, Univ. Agrară de Stat din Moldova. 2015, vol. 42(1): Horticultură, viticultură şi vinificaţie, Silvicultură şi grădini publice, Protecţia plantelor, pp. 294-299. ISBN 978-9975-64-272-9. en_US
dc.identifier.isbn 978-9975-64-272-9
dc.identifier.uri https://repository.utm.md/handle/5014/30717
dc.description.abstract Morcovul este una dintre cele mai pretențioase culturi la pregătirea solului, pentru că acesta nu-și formează în sol doar sistemul radicular, dar și rizосarpul care trebuie să corespundă anumitor cerințe. Cercetările au fost efectuate cu scopul de a aprecia potențialul productiv și calitativ a hibrizilor de morcov: Napoli F1, Narbonne F1 și Cupar F1 prin aplicarea diferitor metode de pregătire a terenului înainte de semănat. Ca obiective au servit studierea particularităţilor de creştere şi de producţie a rizосarpilor de morcov în funcţie de hibrid şi metoda de pregătire a terenului înainte de semănat; stabilirea indicatorilor de mărime a rizосarpilor pe categorii marfare; aprecierea calității rizосarpilor în funcție de hibrid și metoda de pregătire a terenului înainte de semănat. en_US
dc.description.abstract Carrots are becoming more popular as the role of beta carotene in human health is understood. Carrots contain a high amount of beta carotene, a precursor of vitamin A. The im of research is to effectuate a comparative study of different cultivation methods of the carrot for pointing technological elements that ensure high yields, high quality of yields. The objectives is to studying of growth peculiarities and production of carrot depending on variety and method for preparing of soil for sowing. en_US
dc.language.iso ro en_US
dc.rights Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ *
dc.subject hibrizi en_US
dc.subject indici biometrici en_US
dc.subject morcovi en_US
dc.subject biometric indices en_US
dc.subject Daucus carota en_US
dc.subject carrots en_US
dc.subject varieties en_US
dc.subject crop yield en_US
dc.title Studiul unor elemente tehnologice la cultura morcovului en_US
dc.type Article en_US


Files in this item

The following license files are associated with this item:

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States

Search DSpace


Browse

My Account