dc.contributor.author | ARMAN, I. | |
dc.contributor.author | NOVAC, Tatiana | |
dc.contributor.author | GALBUR, Cristina | |
dc.date.accessioned | 2025-04-07T08:01:01Z | |
dc.date.available | 2025-04-07T08:01:01Z | |
dc.date.issued | 2015 | |
dc.identifier.citation | ARMAN, I.; Tatiana NOVAC și Cristina GALBUR. Studiul unor elemente tehnologice la cultura morcovului. In: Lucrări ştiinţifice, Univ. Agrară de Stat din Moldova. 2015, vol. 42(1): Horticultură, viticultură şi vinificaţie, Silvicultură şi grădini publice, Protecţia plantelor, pp. 294-299. ISBN 978-9975-64-272-9. | en_US |
dc.identifier.isbn | 978-9975-64-272-9 | |
dc.identifier.uri | https://repository.utm.md/handle/5014/30717 | |
dc.description.abstract | Morcovul este una dintre cele mai pretențioase culturi la pregătirea solului, pentru că acesta nu-și formează în sol doar sistemul radicular, dar și rizосarpul care trebuie să corespundă anumitor cerințe. Cercetările au fost efectuate cu scopul de a aprecia potențialul productiv și calitativ a hibrizilor de morcov: Napoli F1, Narbonne F1 și Cupar F1 prin aplicarea diferitor metode de pregătire a terenului înainte de semănat. Ca obiective au servit studierea particularităţilor de creştere şi de producţie a rizосarpilor de morcov în funcţie de hibrid şi metoda de pregătire a terenului înainte de semănat; stabilirea indicatorilor de mărime a rizосarpilor pe categorii marfare; aprecierea calității rizосarpilor în funcție de hibrid și metoda de pregătire a terenului înainte de semănat. | en_US |
dc.description.abstract | Carrots are becoming more popular as the role of beta carotene in human health is understood. Carrots contain a high amount of beta carotene, a precursor of vitamin A. The im of research is to effectuate a comparative study of different cultivation methods of the carrot for pointing technological elements that ensure high yields, high quality of yields. The objectives is to studying of growth peculiarities and production of carrot depending on variety and method for preparing of soil for sowing. | en_US |
dc.language.iso | ro | en_US |
dc.rights | Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ | * |
dc.subject | hibrizi | en_US |
dc.subject | indici biometrici | en_US |
dc.subject | morcovi | en_US |
dc.subject | biometric indices | en_US |
dc.subject | Daucus carota | en_US |
dc.subject | carrots | en_US |
dc.subject | varieties | en_US |
dc.subject | crop yield | en_US |
dc.title | Studiul unor elemente tehnologice la cultura morcovului | en_US |
dc.type | Article | en_US |
The following license files are associated with this item: