dc.contributor.author | GRUMEZA, Irina | |
dc.contributor.author | SCRIPCARI, Ion | |
dc.contributor.author | GUDIMA, Angela | |
dc.contributor.author | COEV, Ghenadie | |
dc.contributor.author | MACARI, Artur | |
dc.date.accessioned | 2019-03-07T12:44:06Z | |
dc.date.available | 2019-03-07T12:44:06Z | |
dc.date.issued | 2016 | |
dc.identifier.citation | GRUMEZA, Irina, SCRIPCARI, Ion, GUDIMA, Angela, COEV, Ghenadie, MACARI, Artur. Aplicarea miezului de nuci degresat la producerea semifabricatelor tocate [Resursă electronică]. In: Conferința Tehnico-Științifică a Colaboratorilor, Doctoranzilor și Studenților, Universitatea Tehnică a Moldovei, 26-28 noiembrie, 2015. Chișinău, 2016, vol. 2, pp. 74-77. ISBN 978-9975-45-440-7. ISBN 978-9975-45-442-1 (Vol.2). | en_US |
dc.identifier.isbn | 978-9975-45-440-7 | |
dc.identifier.uri | http://repository.utm.md/handle/5014/899 | |
dc.description | Resursă electronică | en_US |
dc.description.abstract | Este prezentat studiu privind aplicarea şrotului de nuci în tocătura pentru mici din carne de ovină supuşi păstrării în stare refrigerată la 0÷+4 ºC, timp de 96 ore. Adaosul de şrot de nuci în tocătura pentru mici constituie 5, 10, 15 %. Sa constatat că adăugarea şrotului de nuci în tocătura micilor din carne de ovină pemite majorarea capacităţii de legare a apei şi micşorarea conţinutului de umiditate pe parcursul păstrării, stabilitatea activităţii apei, modificarea slabă a valorii ph-ului, menţinerea conţinutului de sare. Stabilitatea microbiologică a produsului finit se manifestă la 0÷+4ºC, timp de 48 ore, caracteristicile senzoriale a semifabricatelor tocate din carne de ovină cu adaos de şrot de nuci sunt foarte bune. | en_US |
dc.language.iso | ro | en_US |
dc.publisher | Tehnica UTM | en_US |
dc.rights | Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ | * |
dc.subject | mici de carne de ovină | en_US |
dc.subject | semifabricate | en_US |
dc.subject | miez de nuci degresat (şrot de nuci) | en_US |
dc.subject | păstrarea în stare refrigerată | en_US |
dc.title | Aplicarea miezului de nuci degresat la producerea semifabricatelor tocate | en_US |
dc.type | Article | en_US |
The following license files are associated with this item: