DSpace Repository

Aplicarea miezului de nuci degresat la producerea semifabricatelor tocate

Show simple item record

dc.contributor.author GRUMEZA, Irina
dc.contributor.author SCRIPCARI, Ion
dc.contributor.author GUDIMA, Angela
dc.contributor.author COEV, Ghenadie
dc.contributor.author MACARI, Artur
dc.date.accessioned 2019-03-07T12:44:06Z
dc.date.available 2019-03-07T12:44:06Z
dc.date.issued 2016
dc.identifier.citation GRUMEZA, Irina, SCRIPCARI, Ion, GUDIMA, Angela, COEV, Ghenadie, MACARI, Artur. Aplicarea miezului de nuci degresat la producerea semifabricatelor tocate [Resursă electronică]. In: Conferința Tehnico-Științifică a Colaboratorilor, Doctoranzilor și Studenților, Universitatea Tehnică a Moldovei, 26-28 noiembrie, 2015. Chișinău, 2016, vol. 2, pp. 74-77. ISBN 978-9975-45-440-7. ISBN 978-9975-45-442-1 (Vol.2). en_US
dc.identifier.isbn 978-9975-45-440-7
dc.identifier.uri http://repository.utm.md/handle/5014/899
dc.description Resursă electronică en_US
dc.description.abstract Este prezentat studiu privind aplicarea şrotului de nuci în tocătura pentru mici din carne de ovină supuşi păstrării în stare refrigerată la 0÷+4 ºC, timp de 96 ore. Adaosul de şrot de nuci în tocătura pentru mici constituie 5, 10, 15 %. Sa constatat că adăugarea şrotului de nuci în tocătura micilor din carne de ovină pemite majorarea capacităţii de legare a apei şi micşorarea conţinutului de umiditate pe parcursul păstrării, stabilitatea activităţii apei, modificarea slabă a valorii ph-ului, menţinerea conţinutului de sare. Stabilitatea microbiologică a produsului finit se manifestă la 0÷+4ºC, timp de 48 ore, caracteristicile senzoriale a semifabricatelor tocate din carne de ovină cu adaos de şrot de nuci sunt foarte bune. en_US
dc.language.iso ro en_US
dc.publisher Tehnica UTM en_US
dc.rights Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ *
dc.subject mici de carne de ovină en_US
dc.subject semifabricate en_US
dc.subject miez de nuci degresat (şrot de nuci) en_US
dc.subject păstrarea în stare refrigerată en_US
dc.title Aplicarea miezului de nuci degresat la producerea semifabricatelor tocate en_US
dc.type Article en_US


Files in this item

The following license files are associated with this item:

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account