dc.contributor.advisor | REŞITCA, Vladislav | |
dc.contributor.author | BOAGHI, Eugenia | |
dc.date.accessioned | 2019-08-21T08:28:10Z | |
dc.date.available | 2019-08-21T08:28:10Z | |
dc.date.issued | 2018 | |
dc.identifier.citation | BOAGHI, Eugenia. Modificările biochimice şi tehnologice ale nucilor pe parcursul prelucrării şi păstrării: spec.: 253. 01. - Tehnologia produselor alimentare de origine vegetală (Tehnologia produselor alimentaţiei publice): tz. doct. în tehn. Cond. şt. Vladislav Reşitca. Chişinău, 2018. 156 p. | en_US |
dc.identifier.uri | http://repository.utm.md/handle/5014/4252 | |
dc.description | Teza de doctor & Autoreferat | en_US |
dc.description.abstract | Obiectivele tezei sânt: studiul intensităţii procesului de oxido-reducere biologică (procesul de respiraţie) al nucilor pe parcursul depozitării;Cercetarea teoretică şi experimentală privind impactul umidităţii şi activităţii apei asupra proceselor de sorbţie-desorbţe a miezului de nucă; Aprecierea căilor şi metodelor efective pentru ameliorare calităţii nucilor la procesarea primară; Cercetarea posibilităţilor privind valorificarea miezului de nuci ca materie primă pentru obţinerea unor produse alimentare noi. | en_US |
dc.description.abstract | Objectives of this paper are: studying the intensity of the biological oxido-reduction process (respiration process) of walnuts during storage; Theoretical and experimental research on the impact of moisture and water activity on the hygroscopic properties of walnuts; Appreciation of effective ways and methods for improving the quality of walnuts at primary processing; Researching the possibilities for the walnut kernel use as a raw material for obtaining new foods. | en |
dc.description.abstract | Цель исследования - количественное определение некоторых показателей качества грецкого ореха и их эволюция при хранении, улучшение качества, оптимизация существующих технологий и определение новых процедур послеуборочной обработки грецких орехов. | ru |
dc.language.iso | ro | en_US |
dc.rights | Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ | * |
dc.subject | walnuts | en_US |
dc.subject | walnut milk | en_US |
dc.subject | nuci Juglans Regia L. | en_US |
dc.subject | lapte de nuci | en_US |
dc.title | Modificările biochimice şi tehnologice ale nucilor pe parcursul prelucrării şi păstrării | en_US |
dc.title.alternative | Biochemical and technological changes of walnuts during processing and storage | en |
dc.title.alternative | Биохимические и технологические изменения грецких орехов Juglans Regia L в процессе их обработки и хранении | ru |
dc.type | Thesis | en_US |
The following license files are associated with this item: