DSpace Repository

Evoluția conținutului acizilor organici în timpul maturizării cătinii albe (Hippophae rhamnoides)

Show simple item record

dc.contributor.author BOEȘTEAN, Olga
dc.contributor.author NETREBA, Natalia
dc.contributor.author MACARI, Artur
dc.contributor.author GUREV, Angela
dc.contributor.author SANDU, Iuliana
dc.contributor.author DIANU, Irina
dc.date.accessioned 2024-05-16T09:17:35Z
dc.date.available 2024-05-16T09:17:35Z
dc.date.issued 2022
dc.identifier.citation BOEȘTEAN, Olga et al. Evoluția conținutului acizilor organici în timpul maturizării cătinii albe (Hippophae rhamnoides). In: Perspectivele și Problemele Integrării în Spațiul European al Cercetării și Educației = Prospects and problems of research and education integration into the european area, 3 iunie 2022, Cahul, Cahul, 2022, vol. 9, p. 1, pp. 379-380. ISSN 2587-3563. e-ISSN 2587-3571. en_US
dc.identifier.issn 2587-3563
dc.identifier.issn 2587-3571
dc.identifier.uri http://repository.utm.md/handle/5014/27104
dc.description.abstract A fost studiată dinamica modificării conținutului de acizi organici în pulpa fructelor de cătină alba, de soiul Cora, recoltate în 7 etape, (lunile august –septembrie, 2021) în faza de dezvoltare și maturare. Prin metoda de electroforeză capilară, proba analizată a fost separată în dependență de labilitatea electroforetică și înregistrată electroforegrama continutului de acizi organici în cătina albă. A fost stabilit că în cătina alba de soiul Cora, în perioada de maturizare, concentrațiile acidului oxalic și succinic cresc, iar cele ale acizilor malic și citric se micșorează, acizii lactic și acetic prezintă urme. Gustul specific acru al cătinii depinde de conținutul calitativ și cantitativ de acizi organici. en_US
dc.description.abstract The dynamics of the change in content of organic acids, in the pulp of white sea-buckthorn, of Cora variety, harvested in 7 stages (August to September, 2021) during the development and ripening phases, was studied. By the capillary electrophoresis method, the sample was separated according to the electrophoretic lability and the electropherogram of the content of organic acids in white sea buckthorn, was recorded. For the white sea buckthorn, of Cora variety, it was established that during the ripening phase, the concentrations of oxalic and succinic acids increase, those of malic and citric acids decrease; traces of lactic and acetic acids were also identified. The specific sour taste of sea buckthorn depends on the qualitative and quantitative content of organic acids. en_US
dc.language.iso ro en_US
dc.publisher Universitatea de Stat "Bogdan Petriceicu Hasdeu", Cahul en_US
dc.relation.ispartofseries Conferinţa "Perspectivele și Problemele Integrării în Spațiul European al Cercetării și Educației = Prospects and problems of research and education integration into the european area";3 iunie 2022, Cahul
dc.rights Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ *
dc.subject cătina albă en_US
dc.subject acizi organici en_US
dc.subject electroforegrama en_US
dc.subject white sea-buckthorn en_US
dc.subject organic acids en_US
dc.subject electropherogram en_US
dc.title Evoluția conținutului acizilor organici în timpul maturizării cătinii albe (Hippophae rhamnoides) en_US
dc.title.alternative Evolution of organic acids content during sea buckthorn (Hippophae rhamnoides) ripening en_US
dc.type Article en_US


Files in this item

The following license files are associated with this item:

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account