DSpace Repository

Utilizarea borhotului de malț în fabricarea produselor de panificație

Show simple item record

dc.contributor.author ȘAITAN, Olesea
dc.contributor.author TARNA, Ruslan
dc.contributor.author GHENDOV-MOȘANU, Aliona
dc.date.accessioned 2024-05-16T08:19:07Z
dc.date.available 2024-05-16T08:19:07Z
dc.date.issued 2022
dc.identifier.citation ȘAITAN, Olesea, TARNA, Ruslan, GHENDOV-MOȘANU, Aliona. Utilizarea borhotului de malț în fabricarea produselor de panificație. In: Perspectivele și Problemele Integrării în Spațiul European al Cercetării și Educației = Prospects and problems of research and education integration into the european area, 3 iunie 2022, Cahul, Cahul, 2022, vol. 9, p. 1, pp. 347-348. ISSN 2587-3563. e-ISSN 2587-3571. en_US
dc.identifier.uri http://repository.utm.md/handle/5014/27101
dc.description.abstract Borhotul de malț prezintă un deșeu de la fabricarea berii, obținut la etapa de filtrare a mustului. Acest subprodus este bogat în substanțe chimice și nutritive care influențează în mod favorabil sănătatea consumatorului. Borhotul de malț este bogat în micro- și macroelemente, în vitamine din grupa B, proteine și carbohidrați complecși. În acest context, se folosește în diverse domenii ale industriei alimentare: cărnii, cofetăriei, panificației etc. În prezent, borhotul de malț a fost folosit ca component principal pentru fabricarea produselor dietetice precum batoane de cereale și laptele vegetal. Scopul acestei lucrări a fost cercetarea utilizării borhotului de malț în fabricarea pâinii fără drojdie prin fermentare spontană. en_US
dc.description.abstract Brewer’s spent grain is a beer waste obtained from the filtration step. This product is rich in chemical and nutritional properties, which have the favorable effect for consumer health. Brewer’s spent grain is rich in micro- and macroelements, vitamines like vitamin B, proteins and complex of carbohydrates. It is used in various tipes of the food industry: meat, confectionery, bakery, etc. At the last ten years, brewer’s spent grain has been used as the main component for the preparation of diet products like granola bars and vegetable milk. The purpose of this work is the use brewer’s spent grain in the production of yeast-free bread by spontaneous fermentation. en_US
dc.language.iso en en_US
dc.language.iso ro en_US
dc.publisher Universitatea de Stat "Bogdan Petriceicu Hasdeu", Cahul en_US
dc.relation.ispartofseries Perspectivele și Problemele Integrării în Spațiul European al Cercetării și Educației = Prospects and problems of research and education integration into the european area;3 iunie 2022, Cahul
dc.rights Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ *
dc.subject borhot de malț en_US
dc.subject fermentare spontană en_US
dc.subject pâine fără drojdie en_US
dc.subject brewer spent grain en_US
dc.subject spontaneous fermentation en_US
dc.subject yeast-free bread en_US
dc.title Utilizarea borhotului de malț în fabricarea produselor de panificație en_US
dc.title.alternative Using of brewer’s spent grain in manufacture of bakery products en_US
dc.type Article en_US


Files in this item

The following license files are associated with this item:

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account