DSpace Repository

Studiul sistemului eco-pedologic în vederea ameliorării calităţii materiei prime de tomate, trasabilitatea legumicolă și riscurile HACCP la conservare

Show simple item record

dc.contributor.advisor NOVAC, Tatiana
dc.contributor.author GUMENII, Vladislav
dc.date.accessioned 2024-02-20T12:00:14Z
dc.date.available 2024-02-20T12:00:14Z
dc.date.issued 2024
dc.identifier.citation GUMENII, Vladislav. Studiul sistemului eco-pedologic în vederea ameliorării calităţii materiei prime de tomate, trasabilitatea legumicolă și riscurile HACCP la conservare: tz. de master: Programul de studiu: Siguranţa alimentelor de origine vegetală. Cond. Tatiana NOVAC, 2024. en_US
dc.identifier.uri http://repository.utm.md/handle/5014/26489
dc.description Fişierul ataşat conţine: Adnotare, Annotation, Cuprins, Introducere, Bibliografie. en_US
dc.description.abstract Scopul cercetării este de a identifica soluții practice privind îmbunătățirea întregului lanț de producere a tomatelor destinate consumului curent și industriei conservelor. Pentru realizarea scopului propus au fost trasate următoarele obiective: Identificarea factorilor eco-pedologici care influențează direct cantitatea și calitatea producției de tomate; Stabilirea unui sistem de trasabilitate pentru a urmări fiecare etapă a producerii, de la înființarea culturii până la obținerea produsul finit; Identificarea riscurilor la îngrijirea plantației cât și la procesarea ulterioară a producției; Stabilirea măsurilor de gestionare a riscurilor conform standardelor HACCP pentru a asigura siguranța și conformitatea produselor după normele de calitate. en_US
dc.description.abstract The purpose of the research is to identify practical solutions regarding the improvement of the entire production chain of tomatoes intended for current consumption and the canning industry. To achieve the proposed goal, the following objectives were: Identification of eco-pedological factors that directly influence the quantity and quality of tomato production; Establishing a traceability system to follow each stage of production, from the establishment of the crop to obtaining the finished product; Identification of risks in the care of the plantation as well as in the subsequent processing of the production; Establishing risk management measures according to HACCP standards to ensure product safety and compliance with quality standards. en_US
dc.language.iso ro en_US
dc.publisher Universitatea Tehnică a Moldovei en_US
dc.rights Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ *
dc.subject materie primă de tomate en_US
dc.subject siguranța alimentelor en_US
dc.subject tomatoes en_US
dc.subject food safety en_US
dc.subject hazard analysis and critical control points system (HACCP) en_US
dc.title Studiul sistemului eco-pedologic în vederea ameliorării calităţii materiei prime de tomate, trasabilitatea legumicolă și riscurile HACCP la conservare en_US
dc.title.alternative The study of the eco-pedological system for improving the quality of the tomato fruits, vegetable traceability and Food Risk Control through a (HACCP) system in conservation industry en_US
dc.type Thesis en_US


Files in this item

The following license files are associated with this item:

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account