DSpace Repository

Ameliorarea calităţii alimentelor prin biotehnologie şi inginerie alimentară: Monografie colectivă

Show simple item record

dc.contributor.author CRISTEA, Elena
dc.contributor.author BULGARU, Viorica
dc.contributor.author GHENDOV-MOŞANU, Aliona
dc.contributor.author STURZA, Rodica
dc.contributor.author POPESCU, Liliana
dc.contributor.author NETREBA, Natalia
dc.contributor.author SANDU, Iuliana
dc.contributor.author SAVCENCO, Alexandra
dc.contributor.author BAERLE, Alexei
dc.contributor.author TATAROV, Pavel
dc.contributor.author MACARI, Artur
dc.contributor.author GUREV, Angela
dc.contributor.author CEȘKO, Tatiana
dc.contributor.author DRAGANCEA, Veronica
dc.contributor.author BOEȘTEAN, Olga
dc.contributor.author HARITONOV, Svetlana
dc.contributor.author BALAN, Mihail
dc.contributor.author VIȘANU, Vitali
dc.contributor.author ȚISLINSCAIA, Natalia
dc.contributor.author IVANOV, Leonid
dc.contributor.author BALAN, Tatiana
dc.contributor.author MELENCIUC, Mihail
dc.contributor.author POPESCU, Victor
dc.contributor.author GÎDEI, Igor
dc.contributor.author SANDU, Andrei-Victor
dc.contributor.author ȚURCANU, Dinu
dc.contributor.author TURCULEȚ, Nadejda
dc.contributor.author BANTEA-ZAGAREANU, Valentina
dc.contributor.author DESEATNICOVA, Olga
dc.contributor.author DODON, Adelina
dc.contributor.author CUȘMENCO, Tatiana
dc.contributor.author ȚĂRNA, Ruslan
dc.contributor.author SANDULACHI, Elisaveta
dc.contributor.author POPOVICI, Violina
dc.contributor.author CAPCANARI, Tatiana
dc.contributor.author SUBOTIN, Iurie
dc.contributor.author DRUTA, Raisa
dc.contributor.author MAZUR, Mihail
dc.contributor.author COVACI, Ecaterina
dc.contributor.author BALANUȚĂ, Anatol
dc.contributor.author SCUTARU, Iurie
dc.contributor.author SCLIFOS, Aliona
dc.date.accessioned 2023-12-01T07:23:54Z
dc.date.available 2023-12-01T07:23:54Z
dc.date.issued 2023
dc.identifier.citation CRISTEA, Elena et al. Ameliorarea calităţii alimentelor prin biotehnologie şi inginerie alimentară: Monografie colectivă. Universitatea Tehnică a Moldovei. Chişinău: Tehnica UTM, 2023. 267 p. ISBN 978-9975-45-988-4. en_US
dc.identifier.isbn 978-9975-45-988-4
dc.identifier.uri http://repository.utm.md/handle/5014/25091
dc.description Fişierul ataşat conţine: Cuprins, Bibliografie. Textul integral al publicaţiei poate fi accesat pe site-ul https://library.utm.md. Accesul prin logare este valabil pentru studenţi, masteranzi, doctoranzi şi cadre didactice UTM. en_US
dc.description.abstract Lucrarea este destinată specialiștilor din industria alimentară, domeniul vitivinicol, operatorilor economici care se ocupă cu producerea și procesarea materiilor prime horticole, de promovare și marketing. Sunt analizate diferite aspecte de sporire a valorii biologice a produselor alimentare prin aplicarea tehnologiilor avansate de protecție a compușilor biologic activi în timpul fabricării și păstrării. Concepția de bază constă în valorificarea componentelor naturale din materii prime vegetale prin metode eficiente de tratare, extracție și încorporare în matricea alimentelor. Sunt elucidate multitudinea factorilor, care pot influența calitatea produselor – influența factorilor tehnologici, metode de stabilizare și protecție a activității biologice a componentelor hidro- și liposolubile, optimizarea proceselor tehnologice de fabricare și păstrare. Tehnologiile propuse iau în considerare și posibilele modificări de textură și senzoriale, deoarece consumatorul reprezintă evaluatorul final a l produselor alimentare. Monografia colectivă este recomandată drept manual pentru studenții ciclului II (Masterat) și III (Doctorat) ale Facultăților Tehnologia Alimentelor și Științe Agricole, Silvice și ale Mediului. en_US
dc.language.iso ro en_US
dc.publisher Universitatea Tehnică a Moldovei en_US
dc.rights Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ *
dc.subject produse alimentare en_US
dc.subject materii prime vegetale en_US
dc.subject calitatea produselor alimentare en_US
dc.subject fabricarea alimentelor en_US
dc.subject păstrarea alimentelor en_US
dc.title Ameliorarea calităţii alimentelor prin biotehnologie şi inginerie alimentară: Monografie colectivă en_US
dc.type Learning Object en_US


Files in this item

The following license files are associated with this item:

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account