DSpace Repository

Controlul gradului de atac cu ciuperca Plasmopara viticola prin tratamente cu produse de uz fitosanitar la soiul Chardonnay

Show simple item record

dc.contributor.author BĂDĂRĂU, Sergiu
dc.contributor.author BIVOL, Alexei
dc.contributor.author TROPOŢEL, Dina
dc.date.accessioned 2023-10-03T07:28:18Z
dc.date.available 2023-10-03T07:28:18Z
dc.date.issued 2014
dc.identifier.citation BĂDĂRĂU, Sergiu, BIVOL, Alexei, TROPOŢEL, Dina. Controlul gradului de atac cu ciuperca Plasmopara viticola prin tratamente cu produse de uz fitosanitar la soiul Chardonnay. In: Ştiinţa Agricolă. 2014, nr. 1, pp. 42-46. ISSN 1857-0003, eISSN 2587-3202. en_US
dc.identifier.issn 1857-0003
dc.identifier.issn 2857-3202
dc.identifier.uri http://repository.utm.md/handle/5014/24329
dc.description.abstract În prezentul articol se prezintă rezultatele testării de stat a eficienţei biologice a unor noi preparate cu acţiune fungicidă pentru combaterea ciupercii Plasmopara viticola (Berk. et Curt.) Berl. et deToni în plantaţiile viticole (soiul Chardonnay). O eficienţă destul de înaltă au arătat produsele pe bază de cupru (Oxide, WP, Miedzian 50WP), metiram (Venturam70 WG, Radical, WG), precum şi amestecul din două (Curage, WP, Profilux, WG), trei(Triomax45 WP) şi patru ingrediente active (Remiltine SCPepite 473 WG). În baza datelor experimentale obţinute produsele de uz fitosanitar menţionate au fost recomandate pentru includere în sistemul de protecţie integrată a plantaţiilor viticole, în dozele şi numărul de tratamente testate de noi. en_US
dc.description.abstract This article presents the results of state testings concerning the biological efficiency of new fungicidal preparationsto control the fungus Plasmopara viticola (Berk. Et Curt.) Berl. et de Toni in vineyards (variety Chardonnay). Avery high efficiency was recorded by the copper based products (Oxide, WP, Miedzian 50 WP), metiram (Venturam 70 WG, Radical, WG), as well as bythe blendsof two active ingredients (Curage, WP, Profilux, WG), three active ingredients (Triomax 45 WP) and four active ingredients (Remiltine SCPepite 473 WG). Based on the experimental data the mentioned phytosanitary products have been recommended for inclusion in the integrated protection system of vineyards in the doses and numbers of treatments tested by us.
dc.language.iso ro en_US
dc.publisher Universitatea Agrară de Stat din Moldova en_US
dc.relation.ispartofseries Ştiinţa Agricolă;2014, N. 1
dc.rights Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ *
dc.subject viţă de vie en_US
dc.subject Plasmopara viticola en_US
dc.subject combatere chimică a bolilor en_US
dc.subject substanțe antifungice en_US
dc.subject eficienţă en_US
dc.subject grapevines en_US
dc.subject mildews en_US
dc.subject chemical disease control en_US
dc.subject fungicides en_US
dc.subject efficiency en_US
dc.title Controlul gradului de atac cu ciuperca Plasmopara viticola prin tratamente cu produse de uz fitosanitar la soiul Chardonnay en_US
dc.title.alternative Control of attack degree of the Plasmopara viticola fungus using phytosanitary products for Chardonnay variety en_US
dc.type Article en_US


Files in this item

The following license files are associated with this item:

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account