DSpace Repository

Influenţa acidului giberelinic GA 4+7 asupra fructificării şi calităţii fructelor de măr de soiul Golden Delicious

Show simple item record

dc.contributor.author PEȘTEANU, Ananie
dc.date.accessioned 2023-06-28T11:30:46Z
dc.date.available 2023-06-28T11:30:46Z
dc.date.issued 2018
dc.identifier.citation PEŞTEANU, Ananie. Influenţa acidului giberelinic GA 4+7 asupra fructificării şi calităţii fructelor de măr de soiul Golden Delicious. In: Ştiinţa Agricolă. 2018, nr. 2, pp. 43-49. ISSN 1857-0003, eISSN 2587-3202. en_US
dc.identifier.issn 1857-0003
dc.identifier.issn 2587-3202
dc.identifier.uri http://repository.utm.md/handle/5014/23352
dc.description.abstract Cercetările au fost efectuate în livada întreprinderii SRL „Accesal”, înfiinţată în anul 2010. Obiectul cercetărilor a fost soiul Golden Delicious altoit pe M 26. Pomii au fost conduşi după sistemul de coroană fus obişnuit. Distanţa de plantare 4,0 x 2,0 m. Acidul giberelinic testat a fost GA4+7, produsul Gerlagib LG. Pentru a studia influenţa tratării asupra fructificării și calităţii merelor de soiul Golden Delicious au fost experimentate următoarele variante: 1. Control - fără tratare; 2. Gerlagib LG - 300 ml/ha; 3. Gerlagib LG - 400 ml/ha; 4. Gerlagib LG - 500 ml/ha. Pomii au fost trataţi de 4 ori. Cercetările au fost efectuate în perioada anilor 2016–2017. Pe parcursul cercetărilor s-a studiat cantitatea și greutatea medie a fructelor, productivitatea, fermitatea fructelor, indicele de hidroliză și gradul de afectare a fructelor cu rugozitate. Rezultatele au demonstrat că produsul Gerlagib LG poate fi inclus în sistemul tehnologic pentru a preveni formarea rugozităţii pe fructele de măr de soiul Golden Delicious şi trebuie administrat în doză de la 300 până la 500 ml/ha, în funcţie de condiţiile meteorologice. Produsul poate fi aplicat de 4 ori, începând de la căderea petalelor şi continuând cu următoarele 3 tratamente la intervale de 7-10 zile. en_US
dc.description.abstract The experimental plot is placed in the orchard “Accesal” Ltd. founded in 2010. The study subject of the experience was Golden Delicious apple variety grafted on M 26. The trees were trained as slender spindles. The distance of plantation is 4.0 x 2.0 m. The tested gibberellic acid was GA4+7, product Gerlagib LG. To study the influence of the treatment on fructification and quality of Golden Delicious apple variety, four variants were experimented: 1. Control - no treatment; 2. Gerlagib LG - 300 ml/ha; 3. Gerlagib LG - 400 ml/ha; 4. Gerlagib LG - 500 ml/ha. The trees were sprayed 4 times. The research was conducted during the period of 2016-2017 years. During the research, the following parameters were studied: the amount and average weight of fruits, tree productivity, firmness of fruits, hydrolysis index and russeting of fruits. In the present research work, we demonstrated that Gerlagib LG product may be included in the technologic system to prevent russeting on Golden Delicious apple fruits, and it must be administered in the dose from 300 to 500 ml/ha, depending on the weather conditions. The product can be applied up to 4 times, starting from petal fall stage and continuing with three next treatments at intervals of 7-10 days.
dc.language.iso ro en_US
dc.publisher Universitatea Agrară de Stat din Moldova en_US
dc.relation.ispartofseries Știința Agricolă;2018, N 2
dc.rights Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ *
dc.subject Malus pumila en_US
dc.subject productivitatea culturilor en_US
dc.subject regulatori de creştere (plante) en_US
dc.subject soiuri en_US
dc.subject crop performance en_US
dc.subject plant growth substances en_US
dc.subject varieties en_US
dc.title Influenţa acidului giberelinic GA 4+7 asupra fructificării şi calităţii fructelor de măr de soiul Golden Delicious en_US
dc.title.alternative Ifnfluence of GA4+7 gibberellic acid on fructification and quality of Golden Delicious apple variety en_US
dc.type Article en_US


Files in this item

The following license files are associated with this item:

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account