dc.contributor.author | GODOROJA, Mariana | |
dc.contributor.author | NICOLAESCU, Gh. | |
dc.contributor.author | COCIORVA, Svetlana | |
dc.contributor.author | VOINESCO, Cornelia | |
dc.contributor.author | NOVAC, Tatiana | |
dc.contributor.author | PROCOPENCO, Valeria | |
dc.contributor.author | MOGÎLDEA, Olga | |
dc.contributor.author | DOSCA, I. | |
dc.contributor.author | MAȚCU, Gh. | |
dc.date.accessioned | 2023-06-20T07:45:51Z | |
dc.date.available | 2023-06-20T07:45:51Z | |
dc.date.issued | 2023 | |
dc.identifier.citation | GODOROJA, Mariana, NICOLAESCU, Gh., COCIORVA, Svetlana et al. Condițiile climatice – factor de risc în dezvoltarea sectorului agroalimentar. In: Sectorul agroalimentar – realizări și perspective: mater. Simpoz. Șt. Internaţ., Chişinău, 11-12 noiembrie 2022. Chișinău, 2023, pp. 107-108. ISBN 978-9975-165-51-8. | en_US |
dc.identifier.isbn | 978-9975-165-51-8 | |
dc.identifier.uri | http://repository.utm.md/handle/5014/23122 | |
dc.description | Only Abstracts | en_US |
dc.description.abstract | Climatic conditions can be an important risk factor in the development of the agri-food sector, because agricultural crops are sensitive to changes in temperature, humidity, precipitation and other weather conditions. Climate change, such as global warming, can bring about significant changes in weather patterns, such as more frequent periods of drought, floods, storms or extreme temperatures. These extreme weather conditions can lead to significant crop losses, thus affecting the food safety and economic security of farmers. | en_US |
dc.description.abstract | Condițiile climatice pot fi un factor important de risc în dezvoltarea sectorului agroalimentar, deoarece culturile agricole sunt sensibile la schimbările în temperatură, umiditate, precipitații și alte condiții meteorologice. Schimbările climatice, cum ar fi încălzirea globală, pot aduce variații semnificative în tiparele meteorologice, precum perioade mai frecvente de secetă, inundații, furtuni sau temperaturi extreme. Aceste condiții meteorologice extreme pot duce la pierderi semnificative ale recoltelor, afectând astfel siguranța alimentară și securitatea economică a fermierilor. | en_US |
dc.language.iso | en | en_US |
dc.language.iso | ro | en_US |
dc.publisher | Universitatea Tehnică a Moldovei | en_US |
dc.rights | Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ | * |
dc.subject | agri-food sector | en_US |
dc.subject | climatic conditions | en_US |
dc.subject | condiți climatice | en_US |
dc.subject | sector agroalimentar | en_US |
dc.title | Condițiile climatice – factor de risc în dezvoltarea sectorului agroalimentar | en_US |
dc.type | Article | en_US |
The following license files are associated with this item: