DSpace Repository

Impactul aditivilor alimentari asupra calităţii şi siguranţei sosurilor reci de tip maioneză

Show simple item record

dc.contributor.advisor MACARI, Artur
dc.contributor.author MORARI, Sergiu
dc.date.accessioned 2023-02-09T07:04:21Z
dc.date.available 2023-02-09T07:04:21Z
dc.date.issued 2023
dc.identifier.citation MORARI, Sergiu. Impactul aditivilor alimentari asupra calităţii şi siguranţei sosurilor reci de tip maioneză: tz. de master: Programul de studiu: Calitatea şi Siguranţa Produselor Alimentare. Cond. şt. Artur MACARI, 2023. en_US
dc.identifier.uri http://repository.utm.md/handle/5014/22085
dc.description Fişierul ataşat conţine: Rezumat, Summary, Cuprins, Introducere, Bibliografie. en_US
dc.description.abstract Scopul tezei este studierea și analiza impactului aditivilor alimentari asupra calităţii şi siguranţei maionezei, determinarea parametrilor fizico-chimici și organoleptici. Pentru realizarea acestui scop au fost propuse următoarele obiective: 1. Studiul bibliografic în ceea ce privește definirea, clasificarea sosurilor reci de tip maioneză; 2. Situația maionezei de pe piață; 3. Analiza legislației naționale și internaționale a maionezei; 4. Studiul indicatorilor de calitate a maionezei; 5. Studiul claselor funcționale principale ale aditivilor alimentari; 6. Analiza gradului de pericol și a inofensivității aditivilor alimentari; 7. Analiza producerii maionezei și descrierea aditivilor folosiți; 8. Determinarea indicelui de peroxid al uleiului din maioneză; 9. Determinarea acidității titrabile a maionezei. en_US
dc.description.abstract The purpose of the thesis: study and analysis the impact of food additives on the quality and safety of mayonnaise, determination of physico-chemical and organoleptic parameters. To achieve this goal, the following objectives have been proposed: 1. Bibliographic study regarding the definition, classification of mayonnaise-type cold sauces; 2. The situation of mayonnaise on the market; 3. Analysis of national and international mayonnaise legislation; 4. Study of the quality indicators of mayonnaise; 5. Study of the main functional classes of food additives; 6. Analysis of the dander's degree and harmlessness of food additives; 7. Analysis of mayonnaise production and description of used additives; 8. Determination of the peroxide index of mayonnaise; 9. Determination of titratable acidity of mayonnaise. en_US
dc.language.iso ro en_US
dc.publisher Universitatea Tehnică a Moldovei en_US
dc.rights Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ *
dc.subject maioneză en_US
dc.subject sosuri en_US
dc.subject aditivi alimentari en_US
dc.subject calitatea maionezei en_US
dc.subject mayonnaise en_US
dc.subject sauces en_US
dc.subject food additives en_US
dc.subject mayonnaise quality en_US
dc.title Impactul aditivilor alimentari asupra calităţii şi siguranţei sosurilor reci de tip maioneză en_US
dc.title.alternative The impact of food additives on the quality and safety of mayonnaise-type cold sauces en_US
dc.type Thesis en_US


Files in this item

The following license files are associated with this item:

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account