dc.contributor.advisor | MACARI, Artur | |
dc.contributor.author | MORARI, Sergiu | |
dc.date.accessioned | 2023-02-09T07:04:21Z | |
dc.date.available | 2023-02-09T07:04:21Z | |
dc.date.issued | 2023 | |
dc.identifier.citation | MORARI, Sergiu. Impactul aditivilor alimentari asupra calităţii şi siguranţei sosurilor reci de tip maioneză: tz. de master: Programul de studiu: Calitatea şi Siguranţa Produselor Alimentare. Cond. şt. Artur MACARI, 2023. | en_US |
dc.identifier.uri | http://repository.utm.md/handle/5014/22085 | |
dc.description | Fişierul ataşat conţine: Rezumat, Summary, Cuprins, Introducere, Bibliografie. | en_US |
dc.description.abstract | Scopul tezei este studierea și analiza impactului aditivilor alimentari asupra calităţii şi siguranţei maionezei, determinarea parametrilor fizico-chimici și organoleptici. Pentru realizarea acestui scop au fost propuse următoarele obiective: 1. Studiul bibliografic în ceea ce privește definirea, clasificarea sosurilor reci de tip maioneză; 2. Situația maionezei de pe piață; 3. Analiza legislației naționale și internaționale a maionezei; 4. Studiul indicatorilor de calitate a maionezei; 5. Studiul claselor funcționale principale ale aditivilor alimentari; 6. Analiza gradului de pericol și a inofensivității aditivilor alimentari; 7. Analiza producerii maionezei și descrierea aditivilor folosiți; 8. Determinarea indicelui de peroxid al uleiului din maioneză; 9. Determinarea acidității titrabile a maionezei. | en_US |
dc.description.abstract | The purpose of the thesis: study and analysis the impact of food additives on the quality and safety of mayonnaise, determination of physico-chemical and organoleptic parameters. To achieve this goal, the following objectives have been proposed: 1. Bibliographic study regarding the definition, classification of mayonnaise-type cold sauces; 2. The situation of mayonnaise on the market; 3. Analysis of national and international mayonnaise legislation; 4. Study of the quality indicators of mayonnaise; 5. Study of the main functional classes of food additives; 6. Analysis of the dander's degree and harmlessness of food additives; 7. Analysis of mayonnaise production and description of used additives; 8. Determination of the peroxide index of mayonnaise; 9. Determination of titratable acidity of mayonnaise. | en_US |
dc.language.iso | ro | en_US |
dc.publisher | Universitatea Tehnică a Moldovei | en_US |
dc.rights | Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ | * |
dc.subject | maioneză | en_US |
dc.subject | sosuri | en_US |
dc.subject | aditivi alimentari | en_US |
dc.subject | calitatea maionezei | en_US |
dc.subject | mayonnaise | en_US |
dc.subject | sauces | en_US |
dc.subject | food additives | en_US |
dc.subject | mayonnaise quality | en_US |
dc.title | Impactul aditivilor alimentari asupra calităţii şi siguranţei sosurilor reci de tip maioneză | en_US |
dc.title.alternative | The impact of food additives on the quality and safety of mayonnaise-type cold sauces | en_US |
dc.type | Thesis | en_US |
The following license files are associated with this item: