DSpace Repository

Calitățile organoleptice și fizico-chimice a cărnii de pui broiler sub influiența aditivilor furajeri organici

Show simple item record

dc.contributor CHIŢANU, Ana
dc.contributor.advisor CAISÎN, Larisa
dc.contributor.author PAVLENCO, Diana
dc.date.accessioned 2023-01-17T08:41:19Z
dc.date.available 2023-01-17T08:41:19Z
dc.date.issued 2022
dc.identifier.citation PAVLENCO, Diana. Calitățile organoleptice și fizico-chimice a cărnii de pui broiler sub influiența aditivilor furajeri organici: tz. de master: Programul de studiu: Siguranța alimentelor de origine animală. Cond. şt. Larisa CAISÎN, 2022. en_US
dc.identifier.uri http://repository.utm.md/handle/5014/22004
dc.description Fişierul ataşat conţine: Rezumat, Summary, Lista abrevierilor, Cuprins, Bibliografie. en_US
dc.description.abstract Scopul tezei a fost studiul comparativ privind filierea cărnii de pui broiler, în sistem în sistem intensiv de creștere a puilor broiler. Studiul se referă atât la aspecte cantitative ale producției de carne, cât şi la unele însuşiri calitative ale acesteia. Obiectivele științifice sânt: Studiul condițiilor tehnologice şi influența lor asupra principalilor parametri cantitativi şi calitativi de a lungul lanțului de obținere a cărnii de pui broiler; Factorii tehnologici şi de igienă studiați, se referă la: - alimentației echilibrata și derularea fluxului tehnologic; Parametrii cantitativi ai producției de carne obținută de la puii broiler examinate: evoluția masei corporale; sporul mediu zilnic realizat; consumul specific de furaje; randamentul la sacrificare şi masa puilor la sacrificare; ponderea unor părți tranşate în alcătuirea carcasei; Principalele elemente de calitate ale cărnii de pui studiate: însuşiri senzoriale, însuşiri fizico-chimice. en_US
dc.description.abstract The aim of the thesis was the comparative study on broiler chicken filleting, in a system in an intensive broiler chicken breeding system. The study refers both to quantitative aspects of meat production and to some of its qualitative attributes. Objectives are: The study of technological conditions and their influence on the main quantitative and qualitative parameters along the broiler chicken meat production chain; The technological and hygiene factors studied refer to: - balanced nutrition and technological flow; The quantitative parameters of the meat production obtained from the examined broiler chickens: the evolution of the body mass; average daily gain achieved; specific feed consumption; yield at slaughter and mass of chickens at slaughter; the proportion of cut parts in the composition of the carcass; The main quality elements of the chicken meat studied: sensory properties, physico-chemical properties. en_US
dc.language.iso ro en_US
dc.publisher Universitatea Tehnică a Moldovei en_US
dc.rights Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ *
dc.subject carne de pui broiler en_US
dc.subject calitatea cărnii en_US
dc.subject pui broiler en_US
dc.subject aditivi furajeri en_US
dc.subject meat quality en_US
dc.subject broiler chickens en_US
dc.subject feed additives en_US
dc.title Calitățile organoleptice și fizico-chimice a cărnii de pui broiler sub influiența aditivilor furajeri organici en_US
dc.title.alternative Organoleptic and physico-chemical qualities of broiler chicken meat under the influence of organic feed additives en_US
dc.type Thesis en_US


Files in this item

The following license files are associated with this item:

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account