DSpace Repository

Controlul calității și expertiza cașcavalurilor "de Rîșcani" și "Luceafărul", marca Lactis

Show simple item record

dc.contributor GROSU, Natalia
dc.contributor.advisor BALAN, Diana
dc.contributor.author MANOLE, Mariana
dc.date.accessioned 2023-01-17T07:53:09Z
dc.date.available 2023-01-17T07:53:09Z
dc.date.issued 2022
dc.identifier.citation MANOLE, Mariana. Controlul calității și expertiza cașcavalurilor "de Rîșcani" și "Luceafărul", marca Lactis: tz. de master: Programul de studiu: Siguranța alimentelor de origine animală. Cond. şt. Diana BALAN, 2022. en_US
dc.identifier.uri http://repository.utm.md/handle/5014/22002
dc.description Fişierul ataşat conţine: Rezumat, Summary, Cuprins, Bibliografie. en_US
dc.description.abstract Scopul tezei este de a scoate în evidență și de a demonstra calitatea cașcavalurilor "de Rîșcani" și "Luceafărul" de origine autohtonă, producător S.A "Lactis". Obiectivele științifice: aprecierea indicilor calitativi ai laptelui materie primă; determinarea inofensivității laptelui materie primă, utilizat în fabricarea cașcavalurilor "de Rîșcani" și "Luceafărul", aprecierea ambalajului și еtichеtării cașcavalurilor, evaluarea senzorială a cașcavalurilor autohtone, determinarea calității indicilor fizico-chimici a cașcavalurilor, evaluarea indicatorilor privind siguranța și inofensivitatea cașcavalurilor, expertiza consumătorului a cașcavalurilor. en_US
dc.description.abstract The purpose of the thesis is to highlight and demonstrate the quality of "de Rîscani" and "Luceafărul" cheeses of domestic origin, produced by S.A "Lactis". Scientific objectives: appreciation of the quality indices of the milk raw material; determining the harmlessness of raw material milk, used in the manufacture of cheeses, appreciation of the packaging and labeling of cheeses and; sensory evaluation of local cheeses, determination of the quality of physico-chemical indices of cheeses; evaluation of indicators regarding the safety and harmlessness of cheeses; consumer expertise of cheeses. en_US
dc.language.iso ro en_US
dc.publisher Universitatea Tehnică a Moldovei en_US
dc.rights Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ *
dc.subject cașcavaluri autohtone en_US
dc.subject produse lactate en_US
dc.subject lapte en_US
dc.subject food safety en_US
dc.subject cheeses en_US
dc.subject milk en_US
dc.title Controlul calității și expertiza cașcavalurilor "de Rîșcani" și "Luceafărul", marca Lactis en_US
dc.title.alternative Quality control and expertise of "de Rîșcani" and "Luceafărul" cheeses, brand Lactis" en_US
dc.type Thesis en_US


Files in this item

The following license files are associated with this item:

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account