dc.contributor | MARDARI, Tatiana | |
dc.contributor.advisor | CAISÎN, Larisa | |
dc.contributor.author | LEVIȚCHI, Mihai | |
dc.date.accessioned | 2023-01-17T07:23:56Z | |
dc.date.available | 2023-01-17T07:23:56Z | |
dc.date.issued | 2022 | |
dc.identifier.citation | LEVIȚCHI, Mihai. Determinarea calității ouălor de găină sub influența utilizării preparatului organic din turbă: tz. de master: Programul de studiu: Siguranța alimentelor de origine animală. Cond. şt. Larisa CAISÎN, 2022. | en_US |
dc.identifier.uri | http://repository.utm.md/handle/5014/22001 | |
dc.description | Fişierul ataşat conţine: Rezumat, Summary, Lista abrevierilor, Cuprins, Bibliografie. | en_US |
dc.description.abstract | Scopul tezei a fost de a studia posibilitățile de obținere a ouă de calitate, îmbogățite în nutrimente în condițiile de eficiență productivă și pe ouă ca un produs finit cu caracteristici de aliment funcțional. Obiectivele științifice sânt: formularea și caracterizarea chimică şi nutrițională a unor aditivi furajeri specifici utilizați ca factori experimentali; formularea și caracterizarea chimică şi nutrițională a unor rețete de nutreț combinat propuse a fi utilizate în serii de experimente; aprecierea influenţei factorilor experimentali asupra performanțelor a păsărilor (greutatea corporală, producţia numerică de ouă şi consumul de nutreț combinat); aprecierea influenței factorilor experimentali asupra calității ouălor (pe baza unor indicatori fizici şi chimici); aprecierea unor aspectelor de utilizarea factorilor experimentali studiați în hrana găinilor ouătoare pentru obținerea de ouă cu caracter de aliment funcțional. | en_US |
dc.description.abstract | The aim of the thesis was to study the possibilities of obtaining quality eggs, enriched in nutrients under conditions of productive efficiency and on eggs as a finished product with functional food characteristics. Scientific objectives are: the formulation and chemical and nutritional characterization of specific feed additives used as experimental factors; the formulation and chemical and nutritional characterization of some combined fodder recipes proposed to be used in series of experiments; assessment of the influence of experimental factors on the performances of the birds (body weight, numerical production of eggs and consumption of combined feed); assessment of the influence of experimental factors on egg quality (based on some physical and chemical indicators);appreciation of some aspects of the use of experimental factors studied in the feed of laying hens to obtain functional food eggs. | en_US |
dc.language.iso | ro | en_US |
dc.publisher | Universitatea Tehnică a Moldovei | en_US |
dc.rights | Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ | * |
dc.subject | aditive furajere | en_US |
dc.subject | pui broiler | en_US |
dc.subject | preparate din turbă | en_US |
dc.subject | ouă | en_US |
dc.subject | găini ouătoare | en_US |
dc.subject | feed additives | en_US |
dc.subject | broiler chickens | en_US |
dc.subject | eggs | en_US |
dc.subject | peat preparations | en_US |
dc.title | Determinarea calității ouălor de găină sub influența utilizării preparatului organic din turbă | en_US |
dc.title.alternative | Determining the quality of hen eggs under the influence of the use of the organic preparation from peat | en_US |
dc.type | Thesis | en_US |
The following license files are associated with this item: