DSpace Repository

Soluții nutriționale inovative pentru obținerea ouălor de calitate prin utilizarea făinei din pene

Show simple item record

dc.contributor EREMIA, Nicolae
dc.contributor.advisor CAISÎN, Larisa
dc.contributor.author GOROBCEANU, Mihai
dc.date.accessioned 2023-01-17T07:09:57Z
dc.date.available 2023-01-17T07:09:57Z
dc.date.issued 2022
dc.identifier.citation GOROBCEANU, Mihai. Soluții nutriționale inovative pentru obținerea ouălor de calitate prin utilizarea făinei din pene: tz. de master: Programul de studiu: Siguranța alimentelor de origine animală. Cond. şt. Larisa CAISÎN, 2022. en_US
dc.identifier.uri http://repository.utm.md/handle/5014/22000
dc.description Fişierul ataşat conţine: Rezumat, Summary, Lista abrevierilor, Cuprins, Bibliografie. en_US
dc.description.abstract Scopul tezei a fost în determinarea soluțiilor nutriționale inovative pentru obținerea ouălor de calitate prin utilizarea fainei din pene. Pentru studierea influenţei diferitor nivele ale suplimentului de făină din pene asupra calităților ouălor de găină au fost inițializate obiective. Obiectivele ştiinţifice sânt: stabilirea nivelelor optime de ingrediente furajere noi în structura nutrețurilor combinate destinate găinilor outoare și determinarea productivității lor; soluții noi ecologice de hrănire și creștere a găinilor ouătoare în condiții de producere; efectul utilizării aditivului din pene asupra performanțelor productive a găinilor ouătoare; calitatea și siguranța ouălor de găină, hrănite cu suplimentul făină din pene. en_US
dc.description.abstract The aim of the thesis was to determine innovative nutritional solutions for obtaining quality eggs by using feather flour. Scientific objectives are: establishing the optimal levels of new feed ingredients in the structure of combined feeds intended for laying hens and determining their productivity; new ecological solutions for feeding and raising laying hens under production conditions; the effect of using the feather additive on the productive performance of laying hens; the quality and safety of chicken eggs, fed with the feather meal supplement. en_US
dc.language.iso ro en_US
dc.publisher Universitatea Tehnică a Moldovei en_US
dc.rights Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ *
dc.subject aditive furajere en_US
dc.subject găini ouătoare en_US
dc.subject ouă en_US
dc.subject făină din pene en_US
dc.subject feed additives en_US
dc.subject eggs en_US
dc.subject laying hens en_US
dc.subject feather flour en_US
dc.title Soluții nutriționale inovative pentru obținerea ouălor de calitate prin utilizarea făinei din pene en_US
dc.title.alternative Innovative nutritional solutions for obtaining quality eggs by using feather flour en_US
dc.type Thesis en_US


Files in this item

The following license files are associated with this item:

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account