DSpace Repository

Procedeu de fabricare a înghețatei

Show simple item record

dc.contributor.author POPESCU, Liliana
dc.contributor.author GHENDOV-MOŞANU, Aliona
dc.contributor.author STURZA, Rodica
dc.contributor.author COJOCARI, Daniela
dc.contributor.author BALAN, Greta
dc.contributor.author BULGARU, Viorica
dc.date.accessioned 2022-09-20T05:25:05Z
dc.date.available 2022-09-20T05:25:05Z
dc.date.issued 2021
dc.identifier.citation POPESCU, Liliana, GHENDOV-MOŞANU, Aliona, STURZA, Rodica et al. Procedeu de fabricare a înghețatei. In: INFOINVENT 2021. Expoziţia Internaţională Specializată, 17-20 noiembrie 2021, ed. 17: Catalog oficial, Chişinău, Republica Moldova, 2021, p. 219. en_US
dc.identifier.uri http://repository.utm.md/handle/5014/21278
dc.description Brevet de scurtă durată: MD 1451 (13) Y 2020.08.31. Secţiunea D. Agricultură, soiuri de plante, alimentaţie. Section D. Agriculture, Plant Varieties, Food Industry en_US
dc.description.abstract Invenţia se referă la industria laptelui, şi anume la un procedeu de fabricare a îngheţatei. Procedeul, conform invenţiei, include prepararea mixului din lapte normalizat, smântână dulce, lapte degresat praf, zahăr, dextroză, sistem de stabilizare şi emulsionare, apă deionizată; filtrarea, omogenizarea, pasteurizarea, răcirea mixului, dozarea pudrei de aronia sau de cătină albă, sau de măceşe, sau de păducel şi a extractului hidroalcoolic de aronia sau păducel, sau a extractului liposolubil de cătină albă sau măceşe, maturarea, freezerarea mixului, ambalarea, călirea şi depozitarea îngheţatei. en_US
dc.description.abstract The invention relates to the dairy industry, namely to a process for producing ice cream. The process, according to the invention, comprises preparing a mixture of normalized milk, cream, powdered skimmed milk, sugar, dextrose, a mixture of stabilizer and emulsifier, deionized water; filtering, homogenizing, pasteurizing, cooling the mixture, dosing the powder of chokeberry, or sea buckthorn, or rosehip, or hawthorn and the hydroalcoholic extract of chokeberry or hawthorn, or fat-soluble extract of sea buckthorn or rosehip, ripening, freezing the mixture, packaging, hardening and storing the ice cream. en_US
dc.language.iso en en_US
dc.language.iso ro en_US
dc.publisher Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI) en_US
dc.rights Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ *
dc.subject invenţii en_US
dc.subject inventions en_US
dc.subject îngheţată en_US
dc.subject ice cream en_US
dc.title Procedeu de fabricare a înghețatei en_US
dc.title.alternative Process for producing ice cream en_US
dc.type Article en_US


Files in this item

The following license files are associated with this item:

This item appears in the following Collection(s)

  • 2021
    Ediţia a XVII-a, 17 - 20 noiembrie

Show simple item record

Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account