dc.contributor.author | SIMINIUC, Rodica | |
dc.contributor.author | CHIRSANOVA, Aurica | |
dc.contributor.author | ȚURCANU, Dinu | |
dc.date.accessioned | 2022-07-14T11:46:55Z | |
dc.date.available | 2022-07-14T11:46:55Z | |
dc.date.issued | 2022 | |
dc.identifier.citation | SIMINIUC, Rodica, CHIRSANOVA, Aurica, ȚURCANU, Dinu. Instrumente de referință pentru pregătirea și prezentarea probelor la disciplina Analiza senzorială a produselor alimentației publice: Indicații metodice pentru realizarea lucrărilor practice. Univ. Tehn. a Moldovei, Fac. Tehnologia Alimentelor, Dep. Alimentație și Nutriție. Chişinău: Tehnica-UTM, 2022. 67 p. ISBN 978-9975-45-811-5. | en_US |
dc.identifier.isbn | 978-9975-45-811-5 | |
dc.identifier.uri | http://repository.utm.md/handle/5014/20553 | |
dc.description | Fişierul ataşat conţine: Cuprins, Prefaţă, Referinţe Bibliografice. Textul integral al publicaţiei poate fi accesat pe site-ul http://library.utm.md. Accesul prin logare este valabil pentru studenţi, masteranzi, doctoranzi şi cadre didactice UTM. | en_US |
dc.description.abstract | Lucrarea este concepută ca o completare a exercițiilor practice pentru dezvoltarea acuității senzoriale, având rolul unui instrument de referință (protocoale) prezentat sub formă de tabele și care urmează să faciliteze procedura de pregătire și prezentare a probelor pentru realizarea examenului senzorial. Protocoalele pot fi utile la efectuarea analizelor senzoriale, indiferent de domeniul de activitate - în industria alimentară sau în industria restaurantelor. Conținutul acestei lucrări nu este exhaustiv, ci a fost preluat și adaptat din documentul Standard Practice for Establishing Conditions for Laboratory Sensory Evaluation of Foods and Beverages (E480-84), preluat dintr-un manual al organizației American Society for Testing and Material (ASTM) și dintr-un manual de LÉGER, SUZANNE. Apprécier les qualités organoleptiques des aliments, pour les étudiants de l’ordre d’enseignement collégial (2013). | en_US |
dc.language.iso | ro | en_US |
dc.publisher | Universitatea Tehnică a Moldovei | en_US |
dc.rights | Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ | * |
dc.subject | analiza senzorială | en_US |
dc.subject | produs alimentar | en_US |
dc.subject | temperatura | en_US |
dc.subject | diluția | en_US |
dc.subject | iluminarea | en_US |
dc.title | Instrumente de referință pentru pregătirea și prezentarea probelor la disciplina Analiza senzorială a produselor alimentației publice: Indicații metodice pentru realizarea lucrărilor practice | en_US |
dc.type | Learning Object | en_US |
The following license files are associated with this item: