dc.contributor.author | SANDULACHI, Elisaveta | |
dc.contributor.author | BULGARU, Viorica | |
dc.date.accessioned | 2022-07-14T10:07:57Z | |
dc.date.available | 2022-07-14T10:07:57Z | |
dc.date.issued | 2022 | |
dc.identifier.citation | SANDULACHI, Elisaveta, BULGARU, Viorica. Aplicaţii în microbiologia industrială: Programul de studiu "Calitatea şi Siguranţa Produselor Alimentare": Note de curs. Univ. Tehn. a Moldovei, Fac. Tehnologia Alimentelor, Dep. Tehnologia Produselor Alimentare. Chişinău: Tehnica-UTM, 2022. 87 p. ISBN 978-9975-45-800-9. | |
dc.identifier.isbn | 978-9975-45-800-9 | |
dc.identifier.uri | http://repository.utm.md/handle/5014/20548 | |
dc.description | Fişierul ataşat conţine: Cuprins, Generalități, Bibliografie. Textul integral al publicaţiei poate fi accesat pe site-ul http://library.utm.md. Accesul prin logare este valabil pentru studenţi, masteranzi, doctoranzi şi cadre didactice UTM. | en_US |
dc.description.abstract | Microbiologia industrială este ramura biotehnologiei care aplică științe microbiologice pentru a crea produse industriale în cantități de masă, pentru utilizarea lor în diverse tehnologii. Această știință se concentrează pe beneficiile care pot fi obținute din utilizarea microorganismelor în procesele industriale. În Notele de curs este abordat rolul bioștiinței și biotehnologiei în procesele biochimice. Sunt analizate aplicațiile fermentației într-o serie de procese biologice: industria cărnii, laptelui, vinificare, în agricultură, industria chimică, farmaceutică, precum şi rolul acestora în funcţionalitatea ecosistemului. Tematica acestui curs include o serie de informații care ilustrează modul în care această tehnologie poate oferi soluții durabile pentru o gamă largă de aplicații, de la sănătate la producția de biocombustibili. | en_US |
dc.language.iso | ro | en_US |
dc.publisher | Universitatea Tehnică a Moldovei | en_US |
dc.rights | Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ | * |
dc.subject | bioștiință | en_US |
dc.subject | biotehnologie | en_US |
dc.subject | proces biochimic | en_US |
dc.subject | microbiologia industrială | en_US |
dc.title | Aplicaţii în microbiologia industrială: Programul de studiu "Calitatea şi Siguranţa Produselor Alimentare": Note de curs | en_US |
dc.type | Learning Object | en_US |
The following license files are associated with this item: