DSpace Repository

Aplicaţii în microbiologia industrială: Programul de studiu "Calitatea şi Siguranţa Produselor Alimentare": Note de curs

Show simple item record

dc.contributor.author SANDULACHI, Elisaveta
dc.contributor.author BULGARU, Viorica
dc.date.accessioned 2022-07-14T10:07:57Z
dc.date.available 2022-07-14T10:07:57Z
dc.date.issued 2022
dc.identifier.citation SANDULACHI, Elisaveta, BULGARU, Viorica. Aplicaţii în microbiologia industrială: Programul de studiu "Calitatea şi Siguranţa Produselor Alimentare": Note de curs. Univ. Tehn. a Moldovei, Fac. Tehnologia Alimentelor, Dep. Tehnologia Produselor Alimentare. Chişinău: Tehnica-UTM, 2022. 87 p. ISBN 978-9975-45-800-9.
dc.identifier.isbn 978-9975-45-800-9
dc.identifier.uri http://repository.utm.md/handle/5014/20548
dc.description Fişierul ataşat conţine: Cuprins, Generalități, Bibliografie. Textul integral al publicaţiei poate fi accesat pe site-ul http://library.utm.md. Accesul prin logare este valabil pentru studenţi, masteranzi, doctoranzi şi cadre didactice UTM. en_US
dc.description.abstract Microbiologia industrială este ramura biotehnologiei care aplică științe microbiologice pentru a crea produse industriale în cantități de masă, pentru utilizarea lor în diverse tehnologii. Această știință se concentrează pe beneficiile care pot fi obținute din utilizarea microorganismelor în procesele industriale. În Notele de curs este abordat rolul bioștiinței și biotehnologiei în procesele biochimice. Sunt analizate aplicațiile fermentației într-o serie de procese biologice: industria cărnii, laptelui, vinificare, în agricultură, industria chimică, farmaceutică, precum şi rolul acestora în funcţionalitatea ecosistemului. Tematica acestui curs include o serie de informații care ilustrează modul în care această tehnologie poate oferi soluții durabile pentru o gamă largă de aplicații, de la sănătate la producția de biocombustibili. en_US
dc.language.iso ro en_US
dc.publisher Universitatea Tehnică a Moldovei en_US
dc.rights Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ *
dc.subject bioștiință en_US
dc.subject biotehnologie en_US
dc.subject proces biochimic en_US
dc.subject microbiologia industrială en_US
dc.title Aplicaţii în microbiologia industrială: Programul de studiu "Calitatea şi Siguranţa Produselor Alimentare": Note de curs en_US
dc.type Learning Object en_US


Files in this item

The following license files are associated with this item:

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account