DSpace Repository

Calitatea și siguranța cărnii de porc importate și locale

Show simple item record

dc.contributor.advisor BAERLE, Alexei
dc.contributor.author POTÎNGĂ, Irina
dc.date.accessioned 2022-03-30T06:12:18Z
dc.date.available 2022-03-30T06:12:18Z
dc.date.issued 2022
dc.identifier.citation POTÎNGĂ, Irina. Calitatea și siguranța cărnii de porc importate și locale: tz. de master: Calitatea şi Siguranţa Produselor Alimentare. Cond. şt. Alexei BAERLE, 2022. en_US
dc.identifier.uri http://repository.utm.md/handle/5014/19974
dc.description Fişierul ataşat conţine: Rezumat, Summary, Lista tabelelor, Lista figurilor, Lista imaginilor, Cuprins, Introducere, Bibliografie. en_US
dc.description.abstract În lucrare este prezentată cercetarea vizând identificarea vitaminelor în probe de carne, realizată în cadrul laboratorului UTM, cu ajutorul instrumentelor și reactivilor de care dispune instituția. Inițial a fost selectată metoda specifică utilizării sistemului HPLC și reactivii potriviți pentru demararea corespunzătoare a procesului. O etapă majoră a fost pregătirea probelor pentru analiză: probe de ficat de bovină, ficat de porc și respctiv de găină, probe standard de vitamine, probe de pulpă de porc importată și de origine locală. După care analiza însuși s-a demarat, cu o durată de 30 min pentru fiecare probă în parte. În rezultat au fost obținute multicromatogramele fiecărei probe, date de vizualizare a spectrelor UV/vis pe lungimile de undă selectate de către noi, conform interesului de cercetare. Rezultatele au fost caracterizate și abordate în raport cu date standard și informațiile din surse bibliografice, confirmând prezența în probe a câtorva vitamine hidrosolubile. en_US
dc.description.abstract The paper presents the research aimed at identifying vitamins in meat samples, carried out in the TUM laboratory, using tools and reagents available to the institution. Initially, the specific method of using the HPLC system and the appropriate reagents were selected for a proper start of the process. A major step was the preparation of samples for analysis: samples of beef, pork and chicken liver, standard vitamin samples, samples of imported and locally sourced pork meat. After that, the analysis itself started, with a duration of 30 minutes for each individual sample. As a result, the multichromatograms of each sample were obtained, data for visualization of UV/vis spectra on the wavelengths selected by us, according to the research interest. The results were characterized and approached in relation to standard data and information from bibliographic sources, confirming the presence in samples of several water-soluble vitamins. en_US
dc.language.iso ro en_US
dc.publisher Universitatea Tehnică a Moldovei en_US
dc.rights Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ *
dc.subject carne en_US
dc.subject vitamine en_US
dc.subject vitamins en_US
dc.subject meat en_US
dc.title Calitatea și siguranța cărnii de porc importate și locale en_US
dc.type Thesis en_US


Files in this item

The following license files are associated with this item:

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account