DSpace Repository

Evaluarea compoziției chimice și a potențialului antioxidant al brânzei proaspete cu extracte din plante aromatice

Show simple item record

dc.contributor.advisor POPESCU, Liliana
dc.contributor.author FRUNZE, Vera
dc.date.accessioned 2022-03-29T10:52:14Z
dc.date.available 2022-03-29T10:52:14Z
dc.date.issued 2022
dc.identifier.citation FRUNZE, Vera. Evaluarea compoziției chimice și a potențialului antioxidant al brânzei proaspete cu extracte din plante aromatice. tz. de master: Programul de studiu: Calitatea şi Siguranţa Produselor Alimentare. Coordonator: POPESCU, Liliana. Universitatea Tehnică a Moldovei. Chişinău, 2022. en_US
dc.identifier.uri http://repository.utm.md/handle/5014/19968
dc.description Fişierul ataşat conţine: Rezumat, Summary, Cuprins, Introducere, Bibliografie. en_US
dc.description.abstract Scopul tezei de master constă în evaluarea compoziției chimice și a potențialului antioxidant al brânzei proaspete granulate cu extracte din cimbru și busuioc. Metode aplicate la realizarea cercetării: Activitatea antioxidantă și conținutul de polifenoli în extractele din plante aromatice a fost determinat prin spectrofotometrie. Aprecierea calității brânzei prospete granulate cu adaos de extracte din plante aromatice s-a realizat în baza metodelor prevăzute în actele normative naționale. en_US
dc.description.abstract The purpose of master's thesis is to evaluate chemical composition and antioxidant potential of fresh granulated cheese with thyme and basil extracts. Methods applied to the research: The antioxidant activity and the content of polyphenols in aromatic plant extracts was determined by spectrophotometry. The assessment of quality of fresh granulated cheese with the addition of extracts from aromatic plants was made based on the methods provided in the national normative acts. en_US
dc.language.iso ro en_US
dc.publisher Universitatea Tehnică a Moldovei en_US
dc.rights Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ *
dc.subject brânză proaspătă granulată en_US
dc.subject extract de cimbru en_US
dc.subject extract de busuioc en_US
dc.subject fresh granulated cheese en_US
dc.subject thyme and basil extracts en_US
dc.subject antioxidant activity en_US
dc.title Evaluarea compoziției chimice și a potențialului antioxidant al brânzei proaspete cu extracte din plante aromatice en_US
dc.type Thesis en_US


Files in this item

The following license files are associated with this item:

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account