DSpace Repository

Calitatea și siguranța uleiului de cătină albă

Show simple item record

dc.contributor.advisor NETREBA, Natalia
dc.contributor.author FÎNTÎNA, Natalia
dc.date.accessioned 2022-03-29T10:50:45Z
dc.date.available 2022-03-29T10:50:45Z
dc.date.issued 2022
dc.identifier.citation FÎNTÎNA, Natalia. Calitatea și siguranța uleiului de cătină albă: tz. de master: Programul de studiu: Calitatea şi Siguranţa Produselor Alimentare. Cond. șt. NETREBA Natalia. Universitatea Tehnică a Moldovei. Chişinău, 2022. en_US
dc.identifier.uri http://repository.utm.md/handle/5014/19966
dc.description Fișierul atașat conține: Rezumat, Cuprins, Introducere, Bibliografie. en_US
dc.description.abstract Scopul lucrării: constă în alegerea celei mai bune metode de extracție a uleiului de cătină albă comestibil. Metodele aplicate la elaborarea lucrării: studiul bibliografiei de specialitate cu referire la uleiurile vegetale comestibile. Studiul indicilor de calitate al uleiurilor vegetale comestibele – studiul tehnologiilor modern de fabricare a uleiului comestibil. Implementarea planului HACCP care conţine descrierea produsului finit - ulei de cătină alba. Rezultate obținute: a fost studiată starea actuală de dezvoltare a uleiurilor comestibile din Republica Moldova, diferite tehnologii de obținere a uleiului vegetal. A fost analizat cadrul legislative și institutional al sectorului de ulei comestible. Au fost studiate metodele indicilor de calitate și inofensivitate a uleiurilor vegetale și anume: ► Indicii organoleptici ► Indicii fizicochimici Au fost studiate indicii de falsificare a uleiurilor vegetale: ► Metode cromatografice ► Spectrometrie de masă ► Spectometrie din rezonanța magnetică nucleară ► Metode spectroscopiei în infraroșu ► Metode colometriei de scanare diferințială ► Metoda hidrolizei enzimatice Au fost studiate diferite metode de extracțite a uleiului de cătină alba și diferite scheme tehnologice. en_US
dc.description.abstract The aim of the paper: consists in choosing the best method of extraction of edible sea buckthorn oil. Methods applied to the elaboration of the paper: the study of the specialized bibliography with reference to edible vegetable oils. Study of the quality indices of edible vegetable oils - study of modern technologies for the manufacture of edible oil. Implementation of the HACCP plan containing the description of the finished product - sea buckthorn oil. Results obtained: The studied the current state of development of edible oils in the Republic of Moldova, different technologies for obtaining vegetable oil. The analyzed the legislative and institutional framework of the edible oil sector. The studied the methods of indices of quality and harmlessness of vegetable oils, namely: ► Organoleptic indices ► Physicochemical indices The studied indices of falsification of vegetable oils, these are: ► Chromatographic methods ► Mass spectrometry ► Nuclear magnetic resonance spectrometry ► Infrared spectroscopy methods ► Differential scanning colometry methods ► Enzymatic hydrolysis method The studied different methods of extracting sea buckthorn oil and different technological schemes. en_US
dc.language.iso ro en_US
dc.publisher Universitatea Tehnică a Moldovei en_US
dc.rights Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ *
dc.subject сătina albă en_US
dc.subject ulei vegetal en_US
dc.subject extracție en_US
dc.subject difuzie en_US
dc.subject fermentare en_US
dc.subject ulei concentrat en_US
dc.title Calitatea și siguranța uleiului de cătină albă en_US
dc.type Thesis en_US


Files in this item

The following license files are associated with this item:

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account