dc.contributor.author | FILIMON, Vasile Răzvan | |
dc.date.accessioned | 2022-03-28T09:23:04Z | |
dc.date.available | 2022-03-28T09:23:04Z | |
dc.date.issued | 2022 | |
dc.identifier.citation | FILIMON, Vasile Răzvan. Evaluarea compoziției fenolice și a profilului de antociani al tescovinei de struguri. In: The closing conference of the Intelligent valorisation of agro-food industrial wastes project, 2SOFT/1.2/83: proc., 24 February 2022, Chisinau, Republica Moldova: Book of abstracts, 2022, p. 23. ISBN 978-9975-3464-6-7. | en_US |
dc.identifier.isbn | 978-9975-3464-6-7 | |
dc.identifier.uri | http://repository.utm.md/handle/5014/19909 | |
dc.description | Only Abstract | en_US |
dc.description.abstract | Tescovina de struguri reprezintă principalul subprodus generat în procesul de vinificație, reprezentând în prezent o problemă de mediu, reintroducerea acestor deșeuri în circuitul tehnologiilor alimentare fiind unul dintre principalele obiective ale horticulturii durabile. Dintre compușii recuperabili regăsiți în tescovină ca urmare a procesării strugurilor, compușii fenolici rămân cei mai valoroși. Tescovina rezultată în urma procesării strugurilor a trei soiuri Vitis vinifera L. pentru vinuri albe (Pinot gris) și roșii (Cabernet Sauvignon și Merlot) a fost uscată în condiții naturale (protejată de lumina directă a soarelui, vânt și umiditate). | en_US |
dc.language.iso | ro | en_US |
dc.publisher | Technical University of Moldova & | en_US |
dc.publisher | Iaşi University of Life Sciences "Ion Ionescu de la Brad" | |
dc.rights | Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ | * |
dc.subject | Cabernet Sauvignon | en_US |
dc.subject | Merlot | en_US |
dc.subject | Pinot gris | en_US |
dc.subject | tescovina de struguri | en_US |
dc.subject | compuși fenolici | en_US |
dc.title | Evaluarea compoziției fenolice și a profilului de antociani al tescovinei de struguri | en_US |
dc.type | Article | en_US |
The following license files are associated with this item: