DSpace Repository

Extracția comparativă a compușilor fenolici cu activitate biologică din tescovina din struguri roșii de Feteasca Neagră

Show simple item record

dc.contributor.author SCUTARU, Iurie
dc.contributor.author DRUȚĂ, Vadim
dc.date.accessioned 2022-03-28T07:23:20Z
dc.date.available 2022-03-28T07:23:20Z
dc.date.issued 2022
dc.identifier.citation SCUTARU, Iurie, DRUȚĂ, Vadim. Extracția comparativă a compușilor fenolici cu activitate biologică din tescovina din struguri roșii de Feteasca Neagră. In: The closing conference of the Intelligent valorisation of agro-food industrial wastes project, 2SOFT/1.2/83: proc., 24 February 2022, Chisinau, Republica Moldova: Book of abstracts, 2022, p. 13. ISBN 978-9975-3464-6-7. en_US
dc.identifier.isbn 978-9975-3464-6-7
dc.identifier.uri http://repository.utm.md/handle/5014/19893
dc.description Only Abstract en_US
dc.description.abstract Cercetarea a fost axată pe extracția substanțelor fenolice din tescovina fermentată de Feteasca Neagră de la 6 producători de vin din toate zonele vinicole ale Republici Moldova - Bugeac (FN-B), Hâncești (FN-H), Leova (FN-L), Nisporeni (FN-N ), Purcari (FN-P) și Speia (FN-S). Toate partidele de tescovină fac parte din categoria fermentate. Materia primă a fost uscată la 60oC în etuve cu circulația forțată a aerului până la masa constantă, comparabilă cu valorile obținute la 105oC. Tescovina uscată a fost mărunțită până la dimensiunile particulelor de 1-2 mm. Pentru evitarea degradărilor termice a substanțelor termolabile și pentru diminuarea riscului oxidării în procesul extracției, acestea au fost realizate la temperatura camerei. en_US
dc.language.iso ro en_US
dc.publisher Technical University of Moldova & en_US
dc.publisher Iaşi University of Life Sciences "Ion Ionescu de la Brad"
dc.rights Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ *
dc.subject substanțe fenolice en_US
dc.subject tescovina fermentată en_US
dc.subject Feteasca Neagră en_US
dc.title Extracția comparativă a compușilor fenolici cu activitate biologică din tescovina din struguri roșii de Feteasca Neagră en_US
dc.type Article en_US


Files in this item

The following license files are associated with this item:

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account