DSpace Repository

The impact of Internet technologies on the producer-consumer-eater relationship

Show simple item record

dc.contributor.author BELHARAR, Ouafae
dc.contributor.author CHAKOR, Abdellatif
dc.date.accessioned 2022-03-10T10:57:50Z
dc.date.available 2022-03-10T10:57:50Z
dc.date.issued 2022
dc.identifier.citation BELHARAR, Ouafae, CHAKOR, Abdellatif. The impact of Internet technologies on the producer-consumer-eater relationship. In: Journal of Social Sciences. 2022, V. 5, N. 1, pp. 80-87. ISSN 2587-3490, eISSN 2587-3504. en_US
dc.identifier.issn 2587-3490
dc.identifier.issn 2587-3504
dc.identifier.uri https://doi.org/10.52326/jss.utm.2022.5(1).10
dc.identifier.uri http://repository.utm.md/handle/5014/19552
dc.description.abstract The consumer is looking for good food and better nutrition. He understood very well that food and health are closely linked. What is confirmed today is the feeling of a change in the apparent balance of knowledge and power in relation to food, which requires some adjustment on the part of producers. This article, based on a review of the scientific literature, aims to understand how the use of the Internet changes the relationship between producer and consumer, resulting from the increase in the number of consumers of the Internet. According to the analysis, the development of food trade on the Internet contributes to changing this relationship between producer and consumer. The consumer no longer assumes the role of passive partner, but becomes more "empowered" or enters into more equal relations with brands thanks to digital devices. en_US
dc.description.abstract Consumatorul caută mâncare bună și o nutriție mai bună. A înțeles foarte bine că hrana și sănătatea sunt strâns legate. Ceea ce se confirmă astăzi este sentimentul unei schimbări în echilibrul aparent de cunoștințe şi putere în raport cu alimentele, care necesită oanumită ajustare din partea producătorilor. Acest articol, bazat pe o trecere în revistă a literaturii științifice, își propune să înțeleagă modul în care utilizarea internetului schimbă relația dintre producător și consumator, rezultată din creșterea numărului de consumatori a Internetului. Conform analizei efectuate, dezvoltarea comerțului cu alimente pe internet contribuie la schimbarea acestei relații dintre producător și consumator. Consumatorul nu își mai asumă rolul de partener pasiv, ci devine mai „împuternicit” sau intră în relații mai egalitare cu mărcile datorită dispozitivelor digitale. en_US
dc.language.iso en en_US
dc.publisher Technical University of Moldova en_US
dc.relation.ispartofseries Journal of Social Sciences;2022, V. 5, N. 1
dc.rights Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ *
dc.subject consumers en_US
dc.subject food en_US
dc.subject Internet en_US
dc.subject consumatori en_US
dc.subject alimente en_US
dc.title The impact of Internet technologies on the producer-consumer-eater relationship en_US
dc.title.alternative Impactul tehnologiilor Internet asupra relației producător-consumator alimentar en_US
dc.type Article en_US


Files in this item

The following license files are associated with this item:

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account