dc.contributor.advisor | POPOVICI, C. | |
dc.contributor.author | MOGA, Victoria | |
dc.contributor.author | MIJA, Nina | |
dc.contributor.author | PALADI, Daniela | |
dc.date.accessioned | 2021-11-29T11:35:18Z | |
dc.date.available | 2021-11-29T11:35:18Z | |
dc.date.issued | 2010 | |
dc.identifier.citation | MOGA, Victoria, MIJA, Nina, PALADI, Daniela. Estimarea indicilor reologici a jeleurilor de fructe. In: International Conference of Young Researchers: proc., ed. 8, 11-12 noiembrie 2010, Chişinău. Moldova, 2010, pp. 913-917. ISBN 978-9975-9898-4-8. | en_US |
dc.identifier.uri | http://repository.utm.md/handle/5014/18200 | |
dc.description | Only Abstract | en_US |
dc.description.abstract | În cercetarea dată jeleurile de fructe au fost preparate cu utilizare de pectine extrase din soiul de prune „Stanley” și soiul de vișine „Șpanka”. În rezultatul cercetării s-a stabilit importanța determinării următorilor indici reologici: rezistența la deformare; efort maxim de deformare; viscozitate efectivă; coeficient de temperatură a viscozității efective. Rezultatele estimării indicilor reologici a jeleurilor din fructe permit să fie prognozate potențialul de gelificare a pectinelor din fructe și optimizate rețetele de preparare a jeleurilor. | en_US |
dc.language.iso | ro | en_US |
dc.publisher | Asociaţia Tinerilor Cercetători din Moldova "PRO-Ştiinţa" | en_US |
dc.rights | Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ | * |
dc.subject | preparate gelifiante | en_US |
dc.subject | marmeladă | en_US |
dc.subject | jeleu | en_US |
dc.title | Estimarea indicilor reologici a jeleurilor de fructe | en_US |
dc.type | Article | en_US |
The following license files are associated with this item: