dc.contributor.author | CAZAC, Viorica | |
dc.contributor.author | CÎRJA, Jana | |
dc.contributor.author | GROSU, Carolina | |
dc.contributor.author | GUTIUM, Olga | |
dc.contributor.author | SIMINIUC, Rodica | |
dc.date.accessioned | 2021-10-05T10:58:20Z | |
dc.date.available | 2021-10-05T10:58:20Z | |
dc.date.issued | 2020 | |
dc.identifier.citation | CAZAC, Viorica, CÎRJA, Jana, GROSU, Carolina et al. Sarmalele – diversitate şi tradiţii. In: Valorificarea patrimoniului etnocultural în educaţia tinerei generaţii și a societăţii civile: mater Conf. Internat., ed. 54, 24 noiemb. 2020, Chişinău, Republica Moldova, 2020 pp. 30. ISBN 978-9975-52-222-9. | en_US |
dc.identifier.isbn | 978-9975-52-222-9 | |
dc.identifier.uri | http://repository.utm.md/handle/5014/17566 | |
dc.description.abstract | Galuştele/sarmalele reprezintă preparatul cu care începe servirea bucatelor calde la mesele de sărbătoare organizate cu diferite ocazii: sărbătorile sezoniere: sărbătorite iarna, primăvara, vara, toamnă; sărbătorile familiale: naștere-botez, petrecerea la armată, căsătorie: cununie și nuntă, înmormântare și pomenire; sărbătorile comunitare: ex. hramul bisericii satului. | en_US |
dc.language.iso | ro | en_US |
dc.publisher | Institutul Patrimoniului Cultural | en_US |
dc.rights | Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ | * |
dc.subject | sarmale | en_US |
dc.title | Sarmalele – diversitate şi tradiţii | en_US |
dc.type | Article | en_US |
The following license files are associated with this item: