dc.contributor.author | BABCENCO, Coralia | |
dc.contributor.author | CAZAC, Viorica | |
dc.date.accessioned | 2021-10-05T10:52:49Z | |
dc.date.available | 2021-10-05T10:52:49Z | |
dc.date.issued | 2020 | |
dc.identifier.citation | BABCENCO, Coralia, CAZAC, Viorica. Tradiţiile gastronomice ale bucatelor dulci din Republica Moldova. In: Valorificarea patrimoniului etnocultural în educaţia tinerei generaţii și a societăţii civile: mater Conf. Internat., ed. 54, 24 noiemb. 2020, Chişinău, Republica Moldova, 2020 pp. 20. ISBN 978-9975-52-222-9. | en_US |
dc.identifier.isbn | 978-9975-52-222-9 | |
dc.identifier.uri | http://repository.utm.md/handle/5014/17565 | |
dc.description.abstract | Uscățeii reprezintă desertul pregătit pe tot teritoriul țării, apreciat cu diverși termeni și pregătit în baza unei rețete simple compusă dintr-un număr minim de ingrediente, considerând evenimentele istorice și timpurile grele trăite, dar diversificați estetic prin diverse forme și soluții. Unul din ingredientele ce le asigură acestor prăjituri abilitatea de a fi crocante dar și pufoase este rachiul, înlocuit astăzi cu băuturile contemporane. | en_US |
dc.language.iso | ro | en_US |
dc.publisher | Institutul Patrimoniului Cultural | en_US |
dc.rights | Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ | * |
dc.subject | uscăţei | en_US |
dc.subject | bucate dulci | en_US |
dc.title | Tradiţiile gastronomice ale bucatelor dulci din Republica Moldova | en_US |
dc.type | Article | en_US |
The following license files are associated with this item: