DSpace Repository

Obţinerea şi utilizarea lizozimei din albuş de ou

Show simple item record

dc.contributor.author MIJA, Nina
dc.contributor.author CURACIOV, Vadim
dc.contributor.author CARABULEA, Boris
dc.date.accessioned 2021-09-20T08:16:31Z
dc.date.available 2021-09-20T08:16:31Z
dc.date.issued 2014
dc.identifier.citation MIJA, Nina, CURACIOV, Vadim, CARABULEA, Boris. Obţinerea şi utilizarea lizozimei din albuş de ou. In: Conferinţa Tehnico-ştiinţifică a Colaboratorilor, Doctoranzilor şi Studenţilor, Universitatea Tehnică a Moldovei, 15-23 noiembrie, 2013. Chişinău, 2014, vol. 2, pp. 81-84. ISBN 978-9975-45-310-3. ISBN 978-9975-45-312-7 (Vol.2). en_US
dc.identifier.isbn 978-9975-45-310-3
dc.identifier.uri http://repository.utm.md/handle/5014/17124
dc.description.abstract Lucrarea este dedicată procesului de extragere şi utilizare a lizozimei din albuş de ou – proteină cu proprietăţi antibiotice. La extragere se folosesc soluţii de sare şi acizi cu diferite concentraţii pentru a asigura extragerea deplină a lizozimei şi elaborarea regimului optim de obţinere. Fracțiile proteice de lizozimă sau utilizată la prepararea produselor lactate cu scopul de a inhiba activitatea microorganismelor patogene în procesul de fermentare a brânzeturilor de tip „Telemea”. Această fracție proteică (lizozima) se dizolvă bine în lapte şi uşor se asimilează de organismul uman. en_US
dc.language.iso ro en_US
dc.publisher Tehnica UTM en_US
dc.rights Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ *
dc.subject lizozime en_US
dc.subject proteine en_US
dc.subject proprietăţi antimicrobiene en_US
dc.subject fracționare en_US
dc.subject α – lactalbumină en_US
dc.title Obţinerea şi utilizarea lizozimei din albuş de ou en_US
dc.type Article en_US


Files in this item

The following license files are associated with this item:

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account