dc.contributor.author | RADU, Oxana | |
dc.contributor.author | MIJA, Nina | |
dc.date.accessioned | 2021-09-20T07:52:03Z | |
dc.date.available | 2021-09-20T07:52:03Z | |
dc.date.issued | 2014 | |
dc.identifier.citation | RADU, Oxana, MIJA, Nina. Tehnici de determinare a lecitinei din gălbenuş de ou, utilizarea tehnologică a lecitinei. In: Conferinţa Tehnico-ştiinţifică a Colaboratorilor, Doctoranzilor şi Studenţilor, Universitatea Tehnică a Moldovei, 15-23 noiembrie, 2013. Chişinău, 2014, vol. 2, pp. 61-65. ISBN 978-9975-45-310-3. ISBN 978-9975-45-312-7 (Vol.2). | en_US |
dc.identifier.isbn | 978-9975-45-310-3 | |
dc.identifier.uri | http://repository.utm.md/handle/5014/17120 | |
dc.description.abstract | Interesul sporit faţă de ingredienţii naturali a direcţionat fluxul cercetărilor spre metodele de extragere şi de standardizare a preparatelor de lecitină. De asemenea, cunoaşterea cantităţii de lecitină în gălbenuşul de ou de găină, obţinut de la producătorii autohtoni este necesară pentru estimarea corectă a valorii nutritive a produselor locale. În cercetare s-a utilizat o metodă de extragere complexă (solvent polar, solvent nepolar). Cantitatea de lecitină extrasă a fost în mediu de 11,20 g din 100 g de gălbenuş crud. | en_US |
dc.language.iso | ro | en_US |
dc.publisher | Tehnica UTM | en_US |
dc.rights | Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ | * |
dc.subject | fosfolipide | en_US |
dc.subject | lecitină | en_US |
dc.subject | fosfatidilcolină | en_US |
dc.subject | extragere cu solvent | en_US |
dc.subject | gălbenuş de ou | en_US |
dc.title | Tehnici de determinare a lecitinei din gălbenuş de ou, utilizarea tehnologică a lecitinei | en_US |
dc.type | Article | en_US |
The following license files are associated with this item: