dc.contributor.advisor | DESEATNICOVA, Olga | |
dc.contributor.author | TIMUȘ, Irina | |
dc.date.accessioned | 2021-07-16T10:53:50Z | |
dc.date.available | 2021-07-16T10:53:50Z | |
dc.date.issued | 2020 | |
dc.identifier.citation | TIMUȘ, Irina. Tehnologia de fabricare a unui produs de panificație achlorid: tz. de master: Programul de studiu: Managementul Restaurantelor şi a Serviciilor de Catering. Cond. șt. DESEATNICOVA Olga. Universitatea Tehnică a Moldovei. Chişinău, 2020. | en_US |
dc.identifier.uri | http://repository.utm.md/handle/5014/16583 | |
dc.description | Fișierul atașat conține: Rezumat, Cuprins, Bibliografie. | en_US |
dc.description.abstract | În cadrul tezei de master cu titlul ,, Tehnologia de fabricare a unui produs de panificație achlorid” au fost cercetat consumul de sare în lume și în Republica Moldova, consecințele consumului excesiv de sare, principalele afecțiuni cauzate de acesta și principalele alimente cu un conținut crescut de NaCl. Prezenta lucrare cuprinde 74 pagini structurată în 3 compartimente: studiul bibliografic, materiale și metode de cercetare și rezultate și discuții. Lucrarea în întregime conține 15 figuri, 21 tabele și 57 surse bibliografice. În compartimentul analitic se reflectă problema alimentației sănătoase și reducerii consumului de sare, principalele consecințe ale consumului excesiv de sare și alimentele ce cresc aportul de sare în organism. De asemena a fost studiat rolul sării în tehnologia panificației și sortimentul de produse achloride în Republica Moldova. | en_US |
dc.description.abstract | Dans le mémoire de maîtrise intitulé "Technologie de fabrication d'un produit de boulangerie achloride" ont été étudiés la consommation de sel dans le monde et en République de Moldova, les conséquences d'une consommation excessive de sel, les principales maladies causées par celui-ci et les principaux aliments à haute teneur de NaCl. Cet article comprend 74 pages structurées en 3 compartiments: étude bibliographique, matériels et méthodes de recherche, résultats et discussions. L'ensemble de l'article contient 15 figures, 21 tableaux et 57 sources bibliographiques. La partie analytique reflète la question de la saine alimentation et de la réduction de la consommation de sel, les principales conséquences de la consommation excessive de sel et des aliments qui augmentent la consommation de sel dans l'organisme. Le rôle du sel dans la technologie de la boulangerie et l'assortiment de produits à base de chlorure en République de Moldavie a également été étudié. | en_US |
dc.language.iso | ro | en_US |
dc.publisher | Universitatea Tehnică a Moldovei | en_US |
dc.rights | Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ | * |
dc.subject | panificație achlorid | en_US |
dc.subject | consum de sare | en_US |
dc.subject | tehnologia panificației | en_US |
dc.subject | boulangerie achloride | en_US |
dc.subject | la consommation de sel | en_US |
dc.subject | la technologie de la boulangerie | en_US |
dc.title | Tehnologia de fabricare a unui produs de panificație achlorid | en_US |
dc.type | Thesis | en_US |
The following license files are associated with this item: