DSpace Repository

Impactul adaosului surselor de carotenoizi asupra proprietăților funcționale ale produselor dulci

Show simple item record

dc.contributor.advisor SUHODOL, Natalia
dc.contributor.author OLARU, Victoria
dc.date.accessioned 2021-07-16T10:01:08Z
dc.date.available 2021-07-16T10:01:08Z
dc.date.issued 2020
dc.identifier.citation OLARU, Victoria. Impactul adaosului surselor de carotenoizi asupra proprietăților funcționale ale produselor dulci: tz. de master: Programul de studiu: Managementul Restaurantelor şi a Serviciilor de Catering. Cond. șt. SUHODOL Natalia. Universitatea Tehnică a Moldovei. Chişinău, 2020. en_US
dc.identifier.uri http://repository.utm.md/handle/5014/16579
dc.description Fișierul atașat conține: Rezumat, Cuprins, Bibliografie. en_US
dc.description.abstract Scopul studiului constă în elaborarea unui produs nou, ce nu este pe piața locală, dar pe placul oricărei vârstă, două produse dulci populate în magazinele autohtone, dar nu au fost combinate. Pe lângă popularitatea acestuia, să aducă organismului surse necesare de carotenoizi, antioxidanți și diverse minerale, dar totodată să păstreze gustul îndrăgit, acesta fiind dulce, dar să conțină cantități scăzute de glucide adăugate, acesta fiind zahărul. Ca și sursă de colorant natural, a fost reprezentat de carotenoizii din dovleac, cătină și morcov, este cunoscut faptul că aspectul fizic al produsului și mai ales culoarea este principala atracție a cumpărătorului. Pentru atingerea scopurilor, au fost puse câteva obiective, printre care studierea și crearea culorii ideale pentru dulciurile propuse și să își păstreze calitățile nutriționale reprezentate de cătină, dovleac și morcov. Cercetarea tehnologiilor de preparare a produselor gelifiante și păstrarea unui indice organoleptic de calitate înaltă. Efectuarea determinărilor fizico-chimice și studierea microbiologică a produsului finit. en_US
dc.description.abstract The purpose of the study is to develop a new product, which is not on the local market, but to the liking of any age, two sweet products populated in local stores, but were not combined. In addition to its popularity, to bring to the necessary sources of carotenoids, antioxidants and various minerals, but also to keep the beloved taste, it is sweet, but to contain low amounts of added carbohydrates, sugar. As a source of natural dye, it was represented by carotenoids from pumpkin, sea buckthorn and carrot, it is known that the physical appearance of the product and especially the color is the main attraction of the buyer. In order to achieve the goals, several objectives were set, among which the study and creation of the ideal color for the proposed sweets and to preserve the nutritional qualities represented by sea buckthorn, pumpkin and carrot. Research into technologies for the preparation of gelling products and maintaining a high quality organoleptic index. Performing physico-chemical determinations and microbiological study of the finished product. en_US
dc.language.iso ro en_US
dc.publisher Universitatea Tehnică a Moldovei en_US
dc.rights Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ *
dc.subject marshmallow en_US
dc.subject caroten en_US
dc.subject antioxidant en_US
dc.subject produs gelifiant en_US
dc.subject produse dulci en_US
dc.subject antioxidant en_US
dc.subject gelling product en_US
dc.subject sweet products en_US
dc.title Impactul adaosului surselor de carotenoizi asupra proprietăților funcționale ale produselor dulci en_US
dc.type Thesis en_US


Files in this item

Files in this item

The following license files are associated with this item:

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account