DSpace Repository

Analiza și perspectivele de dezvoltare tehnică a întreprinderilor de uscare a fructelor și legumelor din Republica Moldova

Show simple item record

dc.contributor.advisor BERNIC, Mircea
dc.contributor.author COLODZEISCHI, Alexandr
dc.date.accessioned 2021-07-08T09:13:01Z
dc.date.available 2021-07-08T09:13:01Z
dc.date.issued 2020
dc.identifier.citation COLODZEISCHI, Alexandr. Analiza și perspectivele de dezvoltare tehnică a întreprinderilor de uscare a fructelor și legumelor din Republica Moldova: tz. de master: Programul de studiu: Inginerie Mecanică. Cond. şt. BERNIC Mircea. Universitatea Tehnică a Moldovei. Chişinău, 2020. en_US
dc.identifier.uri http://repository.utm.md/handle/5014/16540
dc.description Fișierul atașat conține: Adnotare, Cuprins, Bibliografie. en_US
dc.description.abstract Scopul tezei: cercetarea nivelului tehnic al întreprinderilor de uscare a fructelor și legumelor din Republica Moldova.Studiul materiei prime presupusă deshidratării, norme de consum la fabricarea fructelor uscate, diagrama procesului de producere, prune uscate, descrierea operaţiilor tehnologice la uscarea prunelor, mere uscate, descrierea operaţiilor tehnologice la uscarea merelor, utilaje și echipamente folosite la uscare, cercetarea ofertei de vânzare a deshidratoarelor, analiza întreprinderilor de uscare a fructelor și legumelor din Republica Moldova, analiza de dezvoltare tehnică a întreprinderilor de uscare a fructelor și legumelor din RM, perspectivele de dezvoltare a tehnicii și tehnologii de uscare a fructelor și legumelor, noțiuni teoretice, clasificări ale metodelor și utilajelor de uscare, perspectivele dezvoltării tehnicii de uscare ecologice. en_US
dc.description.abstract The purpose of the thesis is to research the technical level of fruit and vegetable drying enterprises in the Republic of Moldova.Study of the raw material presumed for dehydration, consumption norms in the manufacture of dried fruits, diagram of the production process, prunes, description of technological operations for drying plums, dried apples, description of technological operations for drying apples, machinery and equipment used for drying, research of the sale offer of dehydrators, analysis of fruit and vegetable drying enterprises in the Republic of Moldova, analysis of technical development of fruit and vegetable drying enterprises in the Republic of Moldova, perspectives for the development of fruit and vegetable drying technique and technologies, theoretical notions, classifications of methods and drying equipment, the prospects for the development of environmentally friendly drying technology. en_US
dc.language.iso ro en_US
dc.publisher Universitatea Tehnică a Moldovei en_US
dc.rights Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ *
dc.subject fructe en_US
dc.subject legume en_US
dc.subject metode de uscare en_US
dc.subject utilaje de uscare en_US
dc.subject fruits and vegetables en_US
dc.subject drying methods en_US
dc.subject drying equipment en_US
dc.title Analiza și perspectivele de dezvoltare tehnică a întreprinderilor de uscare a fructelor și legumelor din Republica Moldova en_US
dc.type Thesis en_US


Files in this item

The following license files are associated with this item:

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account